Hoe maak ik mijn eigen stickerpakket op Signal?

Signal heeft een handige tool voor maken van stickerpakketten, namelijk de stickerpakketmaker in Signal Desktop. Heb je de desktopversie van Signal nog niet? Download deze dan eerst.

1. Maak één of meerdere stickers. Dit kan bijvoorbeeld in Photoshop. Bekijk de voorwaarden en eigenschappen van stickers en ontwerptips in dit helpartikel.

2. Open Signal Desktop.

2. Kies Bestand => Stickerpakket maken/uploaden.

3. Voeg je stickers toe. Je kunt maximaal 200 stickers in één pakket toevoegen.

Tip: Beweeg met je muis over je toegevoegde stickers en je ziet een voorbeeld van je sticker in licht en donker thema.

4. Eventueel kun je de volgorde van je stickers in je pakket wijzigen door de stickers met je muis te slepen en los te laten.

5. Klik op Volgende.

6. Kies voor iedere sticker een emoji. Dit is voor snelkeuze: nadat je pakket geïnstalleerd is een bericht typt en de betreffende emoji kiest, dan wordt je sticker voorgesteld. Je kunt meerdere stickers aan één emoji toewijzen.

7. Klik op Volgende.

8. Geef je stickerpakket een titel en auteursnaam.

9. Eventueel kun je de omslagafbeelding van je stickerpakket nog wijzigen. Klik op de automatisch voorgestelde sticker en selecteer vervolgens de gewenste afbeelding.

10. Controleer alles en maak eventueel de laatste aanpassingen in je stickerpakket. Nadat je stickerpakket is aangemaakt kun je deze namelijk niet meer aanpassen.

Tip: Ben je later toch niet helemaal tevreden over je stickerpakket, dan kun je deze wel verwijderen en opnieuw maken.

11. Gefeliciteerd!🥳 Je stickerpakket is nu geïnstalleerd en je kunt je stickers gebruiken. Kopieer de link om je stickerpakket met anderen te delen. Op social media kun je de hashtag #makeprivacystick gebruiken.

Meer over stickers in Signal:

Deel met je vrienden:

Volg ons voor Signal Nieuws & Tips

X Twitter Logo Mastodon Logo RSS

Laatste nieuws.