Kun je in Signal polls of peilingen maken?

Polls of peilingen in Signal zijn een veelgevraagde functie. Helaas heeft Signal op dit moment geen polls of peilingen in de app. Echter is er wel een manier waarop je een stemming in een Signal-groep kunt houden, namelijk met emoji-reacties.

Hoe kun je een poll of peiling houden op Signal met behulp van emoji-reacties?

1. Schrijf in een Signal-groep een bericht met daarin een vraag en verschillende antwoordmogelijkheden en geef ieder antwoord een bijbehorende eigen emoji.

2. Voor simpele ‘eens of oneens’ vragen, kun je bijvoorbeeld 👍 en 👎 of ✅ en ❌ gebruiken. Maar je kunt antwoorden ook nummeren met emoji zoals 1️⃣ 2️⃣ 3️⃣. Uiteraard kun je ook andere toepasselijke emoji gebruiken, bijvoorbeeld: Wie wil er naar het strand 🏖️ en wie naar het bos 🌳? Wat wil je drinken, bier 🍺, wijn 🍷 of fris 🥤? Enzovoorts

3. Vervolgens kunnen groepsdeelnemers in Signal reageren met een emoji-reactie. Als meerdere personen dezelfde emoji gebruiken verschijnt er een getal naast, zodat je het aantal gestemde emoji en daarmee de stand van je poll of peiling gemakkelijk kunt aflezen.

4. Door op een emoji te tikken, kun je bovendien zien wie met een bepaalde emoji heeft gereageerd.

In een post op X heeft Signal polls met emoji-reacties gedemonstreerd en hint Signal erop dat polls of peilingen in de toekomst mogelijk als functie naar de app komt:

Kort samengevat: Signal heeft op dit moment geen polls in de app, maar met emoji-reacties kun je gemakkelijk peilingen houden. Of en wanneer er polls in Signal komen waarmee je peilingen kunt houden is nog niet bekend. Mocht dat ooit het geval zijn, dan lees je dat uiteraard op deze website!

Deel met je vrienden:

Volg ons voor Signal Nieuws & Tips

X Twitter Logo Mastodon Logo RSS

Laatste nieuws.