door Redactie Signalapp.nl | maandag 16 Januari 2023 16:15

Signal in het buitenland

Signal App Buitenland
Home > Info 

Signal in het buitenland

Signal App Buitenland

Hoe werkt Signal in het buitenland? Is het gratis? Lees hieronder hoe je Signal vanaf je vakantieadres kunt gebruiken!

We gaan er in dit artikel van uit dat je woonachtig bent in Nederland met een voldoende (of onbeperkt) data-abonnement op je mobiele telefoon.

 

Signal vanuit Nederland met iemand in het buitenland

Signal is een wereldwijde dienst. Of je nu vanuit Nederland met iemand in Frankrijk, Italië, China, Amerika of Zuid-Afrika Signal gebruikt, maakt niet uit. De kosten zijn hetzelfde als wat je betaalt voor het gebruik van Signal binnen Nederland. Je betaalt dus alleen de kosten voor je eigen mobiele data-abonnement. Verder is Signal gratis. Waar ter wereld je contactpersoon op Signal zich bevindt, maakt verder niet uit. Anders is het als je zélf in het buitenland zit.

 

Signal in het buitenland of vanuit het buitenland met iemand in Nederland

Signal maakt gebruik van dezelfde mobiele dataverbinding die je gebruikt voor internet en e-mail. Als je normaal gesproken roamingkosten moet betalen voor mobiel internet wanneer je op reis gaat of in het buitenland bent, dan geldt dit ook voor het gebruik van Signal. Het gebruik van Signal via een wifi-verbinding is uiteraard wél gratis.

De meeste telefoons proberen ook in het buitenland uit zichzelf continu verbinding te maken met internet wat voor een verhoogde rekening kan zorgen. Om er zeker van te zijn dat er geen gebruik wordt gemaakt van dataroaming (het gebruiken van een ander netwerk dan je eigen netwerk) in het buitenland kun je dit uitschakelen via je telefoon.

Aangezien het uitschakelen van roaming per telefoon verschillend is, kunnen wij geen complete lijst geven, maar dit is de richting waar je moet zoeken:

  • Android: Instellingen => Verbindingen => Mobiele netwerken => Roaming => Vink uit
  • iPhone: Instellingen => Mobiel netwerk => Schakel Mobiele data in => Opties mobiele data => Dataroaming => Uit

Let op: Hoewel de extra kosten voor roaming binnen de EU zijn afgeschaft, vallen niet alle landen in Europa binnen de EU. Controleer met je provider welke landen er binnen je abonnement vallen en hoe het precies met roamingkosten bij jouw abonnement zit.

Kort samengevat: Signal in het buitenland is gratis via wifi, maar zorg dat je andere internetverbindingen uitgeschakeld staan. Vraag de reisleider om de dichtstbijzijnde wifi-locaties (Wi-Fi Hotspots) voor als je met het thuisfront Signal wilt gebruiken. Veel buitenlandse cafés, koffiehuizen of fastfoodrestaurants bieden tegenwoordig wifi aan, waardoor je voor de prijs van een kopje koffie al onbezorgd Signal kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook vooraf checken of er bij je hotel of appartement wifi zit inbegrepen.

Let bij het gebruik van wifi uiteraard wel op de beveiliging van de verbinding en maak geen gebruik van openbare wifi-netwerken zonder wachtwoord. 

Wij wensen je alvast een goede reis!

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Sneltoetsen in Signal Desktop

Sneltoetsen in Signal Desktop

Verbeter je Signal Desktop-ervaring met deze handige sneltoetsen! Ontdek in dit overzicht alle keyboard shortcuts voor Signal Desktop.

Laatste nieuws.