door Redactie Signalapp.nl | donderdag 6 april 2023 08:34

Signal update Android: tijdstickers en geluid wijzigen tijdens oproepen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 6 april 2023 08:34
Signal App Android Klok Tijd Sticker Media
Home > Nieuws 

Signal update Android: tijdstickers en geluid wijzigen tijdens oproepen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 6 april 2023 08:34
Signal App Android Klok Tijd Sticker Media

Signal voor Android heeft een nieuwe bètaversie: 6.17. Wat is er nieuw in deze update?

Naast veel bugfixes heeft Signal leuke nieuwe tijdstickers toegevoegd waarmee je je foto’s kunt opmaken. Ook kun je tijdens oproepen gemakkelijk schakelen tussen audio-uitvoer, bijvoorbeeld tussen je speakers van je telefoon en je oortjes.

Nieuwe tijdstickers voor foto’s in Signal

Soms kan het leuk of handig zijn om de tijd te vermelden op foto’s die je met Signal verstuurd. In de nieuwe update van de Signal app kun je dit doen met klokstickers en tijdstempels.

Het toevoegen van een kloksticker of tijdstempel aan je foto’s werkt als volgt. Selecteer in een chat een foto om te verzenden, tik vervolgens op het potlood-icoontje in de media-editor en ga naar stickers via het sticker-icoontje.

Hier kun je nu, naast reguliere stickers, kiezen uit een sticker van een klok of een tijdstempel. Signal maakt vervolgens automatisch een sticker met daarop de huidige tijd.

Je kunt de klokken groter en kleiner maken of draaien door de twee ronde bolletjes te verschuiven met je vingers. Hieronder zie je een screenshot van deze bewerkingstool.

Screenshot Signal App Klok Tijd Sticker Media Editor Android
Screenshot kloksticker in media-editor Signal voor Android

Ook kun je het ontwerp van de klok of tijdstempel aanpassen. Dit doe je door tijdens het bewerken op de sticker te tikken. In totaal kun je kiezen uit vier verschillende klokken en vijf verschillende tijdstempels, zoals hieronder te zien.

Signal App Android Klok Tijd Sticker Media
De verschillende klokken en tijdstempels in Signal voor Android

Als je tijdens het bewerken een sticker wilt verwijderen, dan kan dit door lang op de sticker te drukken en de sticker vervolgens naar het prullenbak-icoontje te verplaatsen.

Met de diverse ontwerpen en aanpasmogelijkheden zit er voor iedereen wel een leuke tijdstempel of klok bij waarmee je je foto’s kunt opmaken.

Schakelen tussen audio-uitvoer tijdens Signal-oproepen

Ook nieuw in Signal is dat je tijdens Signal-oproepen gemakkelijk kunt schakelen tussen audio-uitvoer. Ben je bijvoorbeeld aan het bellen met je oortjes (headset) in, dan kun je dit tijdens de Signal-oproep aanpassen naar de luidspreker van je telefoon of andersom.

Om dit te doen druk je tijdens je oproep in Signal op de knop met het pijltje naar beneden, zoals te zien in onderstaand screenshot.

Screenshot Signal App Audio-uitvoer Wijzigen Signal-Oproep
Audio-uitvoer wijzigen tijdens Signal-oproep in Android

Vervolgens kun je kiezen waar je het geluid uit wilt horen. Signal geeft zelf aan welke audio-uitvoer beschikbaar is. Ook eventuele bluetooth apparaten worden weergegeven.

Screenshot Signal App Audio-uitgangen Signal-Oproep
Kies uit de door Signal herkende audio-uitvoer in Android

Al met al zijn dit weer een aantal leuke en goede verbeteringen in Signal!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

1 Reactie

  1. W.A.

    Leuk die klokstickers en tijdstempels op foto’s. Ik zal het zelf niet vaak gebruiken maar in whatsapp kan het ook dus mooi dat signal het heeft toegevoegd

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.