door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 5 Mei 2023 12:22

Signal stopt binnenkort met ondersteuning iOS 12

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 5 Mei 2023 12:22
Signal App iOS 12 Ondersteuning Stopt
Home > Nieuws 

Signal stopt binnenkort met ondersteuning iOS 12

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 5 Mei 2023 12:22
Signal App iOS 12 Ondersteuning Stopt

Signal stopt over 90 dagen met de ondersteuning van de app op iOS 12. Als je nog iOS 12 gebruikt, moet je je telefoon vóór die tijd updaten om via Signal berichten te kunnen blijven verzenden en ontvangen.

In de nieuwste bèta-versie van Signal ontdekten we hiervan een waarschuwingsbanner. Deze banner krijg je alleen te zien als je iOS 12 op je iPhone, iPad of iPod touch hebt staan.

In tegenstelling tot sommige andere apps waarbij de app plotseling niet meer werkt op een oud apparaat, kondigt Signal het stoppen van de ondersteuning ruim van tevoren aan.

Gebruikers met iOS 12 krijgen 90 dagen de tijd om iOS 13 of hoger te installeren. Tijdens deze 90 dagen blijft Signal gewoon werken, maar zul je geen nieuwe updates meer van Signal ontvangen.

Ná de periode van 90 dagen, kun je in Signal alleen nog je oude chats en groepen bekijken. Je kunt vanaf dat moment géén nieuwe berichten meer verzenden en ontvangen.

De app van Signal werkt over ongeveer drie maanden dus alleen nog op iPhones, iPads en iPods touch met iOS 13 of hoger.

Technische beperkingen en veiligheidsrisico’s

Net als andere apps kan Signal niet alle oude versies van iOS oneindig blijven ondersteunen. Onder andere omdat het lastig is om alle oplossingen voor verouderde iOS-versies te onderhouden en omdat sommige nieuwe features niet voor oudere iOS-versies geschikt zijn.

Daarbij komt dat de meeste mensen na verloop van tijd zelf al een nieuwe versie van iOS installeren of een nieuwe iPhone hebben gekocht. Signal wacht altijd zo lang mogelijk met het stoppen van ondersteuning tot het aantal gebruikers dat nog van een verouderde iOS gebruikmaakt erg laag is.

Los van de technische redenen, kent het gebruik van een verouderde iOS overigens ook veiligheidsrisico’s. Oudere iOS-versies krijgen op een gegeven moment geen belangrijke software- en beveiligingsupdates meer vanuit Apple. Inmiddels heeft Apple al iOS 16 uitgebracht en wordt later dit jaar iOS 17 verwacht.

Maak je dus nog gebruik van iOS 12, controleer dan of je je iPhone kunt updaten naar iOS 13 of hoger om Signal te kunnen blijven gebruiken.

iOS-versie controleren en updaten

Om te zien welke iOS-versie je hebt, ga je naar Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch. Tik vervolgens op Algemeen en ga dan naar Info waar je het versienummer van iOS kunt zien.

Om te controleren of er een iOS-update voor je apparaat beschikbaar is en om deze bij te werken, ga je naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Ook kun je hier automatisch updaten inschakelen zodat je altijd de meest recente versie van iOS gebruikt.

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.