door Redactie Signalapp.nl | donderdag 30 november 2023 07:52

Signal update iOS: cloud back-up voor chats in ontwikkeling

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 30 november 2023 07:52
Home > Nieuws 

Signal update iOS: cloud back-up voor chats in ontwikkeling

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 30 november 2023 07:52

Signal voor iOS heeft een nieuwe bètaversie gekregen: 6.52. Wat is er nieuw in deze update?

In deze versie van Signal voor iPhone is een bug met het toetsenbord opgelost. Deze zorgde er in uitzonderlijke gevallen voor dat de app crashte. Ook is de broncode hier en daar wat opgeschoond.

Cloud back-ups voor iOS in de maak

Het grootste nieuws is echter dat Signal werkt aan een cloud back-upfunctie voor iOS. Het is nu namelijk niet mogelijk om je chatgeschiedenis van Signal te back-uppen naar bijvoorbeeld iTunes of iCloud.

In deze bètaversie zien we dat de ontwikkelaars enkele subcomponenten van de zogeheten CloudBackupManager hebben vormgegeven. Dit wijst erop dat Signal werkt aan een cloud back-up voor iOS.

Met een cloud back-up kun je je Signal-berichten gemakkelijk exporteren en importeren. Veel gebruikers hebben om een dergelijke back-upfunctie in Signal gevraagd.

De functie bevindt zich momenteel nog in de beginfase van ontwikkeling, dus het zal nog even duren voordat dit mogelijk wordt. De eerste hints zijn er en dat is goed nieuws!

Zodra er meer bekend wordt over back-ups in Signal voor iPhone, lees je dat uiteraard op onze website en ons X– en Mastodon-account

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor iOS

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via App store en de TestFlight-app kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via App Store, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor iOS.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.