door Redactie Signalapp.nl | maandag 27 Februari 2023 09:55

Signal waarschuwt voor vertrek uit VK door nieuwe wet

door Redactie Signalapp.nl | maandag 27 Februari 2023 09:55
Signal App Verenigd Koninkrijk
Home > Nieuws 

Signal waarschuwt voor vertrek uit VK door nieuwe wet

door Redactie Signalapp.nl | maandag 27 Februari 2023 09:55
Signal App Verenigd Koninkrijk

Signal vertrekt nog liever uit het Verenigd Koninkrijk dan dat het door een nieuwe wet encryptie zou moeten afzwakken. “We hebben onze privacybeloften nooit afgezwakt, en dat zouden we ook nooit doen” zegt President van Signal Meredith Whittaker tegen de BBC.

Het Britse parlement beoordeelt momenteel het wetsvoorstel Online Safety Bill. De wet moet zorgen voor een veiliger internet, met name voor kinderen. Techbedrijven zouden de berichten en content van gebruikers moeten scannen op bijvoorbeeld kindermisbruik. Omdat Signal end-to-end versleuteld is waarbij alleen de verzender en ontvanger de inhoud kan zien en Signal zelf niet, is de uitvoering van de wet niet mogelijk zonder privacy van alle gebruikers af te zwakken. Iets wat Signal voor 100% niet van plan is.

“Encryptie is er voor iedereen of het is kapot voor iedereen” zegt Meredith Whittaker. Volgens haar is het magisch denken dat privacy alleen voor de “good guys” is. Een achterdeur inbouwen om privéberichten te scannen zou worden misbruikt door overheden en criminelen toegang geven tot deze systemen.

Reden voor Signal om alle opties te overwegen als het wetsvoorstel Online Safety Bill wordt goedgekeurd. Signal staat voor veiligheid en privécommunicatie en dat zal altijd zo blijven.

Op Twitter zegt Meredith Whittaker er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat mensen uit het VK toegang kunnen blijven houden tot Signal. Alles behalve het verbreken van Signal’s privacybeloftes.

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.