door Redactie Signalapp.nl | donderdag 29 Februari 2024 10:36

Signal update iOS: nieuw tabblad voor oproepen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 29 Februari 2024 10:36
Home > Nieuws 

Signal update iOS: nieuw tabblad voor oproepen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 29 Februari 2024 10:36

Signal voor iOS heeft een nieuwe bètaversie gekregen: 7.1. Wat is er nieuw in deze update?

In de nieuwste testversie van Signal voor iPhone en iPad zit een grote verbetering: oproepen hebben nu een eigen tabblad, net zoals eerder bij Android en Signal Desktop. Ook is het nu mogelijk om spam te melden bij groepen.

Tabblad Oproepen in Signal

In het nieuwe tabblad Oproepen, tussen Chats en Verhalen, vind je alles wat met bellen en videobellen in Signal te maken heeft. Je vindt hier je oproepgeschiedenis met uitgaande en ontvangen oproepen, en je kunt gemakkelijk je gemiste oproepen terugvinden en terugbellen. Bovendien kun je vanuit dit scherm direct een nieuwe oproep starten via het belicoontje rechtsboven:

Eigen tabblad Oproepen in Signal voor iOS

Als je op een bepaalde oproep uit de oproepenlijst tikt, krijg je diverse opties, zoals het starten van een nieuwe audio- of video-oproep, het openen van de chat of meer informatie. Ook kun je de oproep uit je oproepgeschiedenis verwijderen.

Opties bij oproepen in Signal voor iOS

Als je meerdere oproepen tegelijk wilt verwijderen of de hele oproepgeschiedenis in één keer wilt wissen, kan dit door eerst op je profielfoto te tikken. Daar verschijnt vervolgens de optie om oproepen te selecteren of de hele oproeplijst in één keer te wissen.

Spam melden bij Signal-groepen

Een andere belangrijke wijziging is dat je nu gebruikers als spam kunt rapporteren aan Signal. Signal heeft een geavanceerd systeem om spam te detecteren en tegen te gaan maar aangezien Signal geen berichtinhoud kan lezen of andere metadata verzamelt, blijft dit een uitdaging.

Onder groepsinformatie vind je nu de optie ‘Spam melden’. Als je spam rapporteert in groepen, krijgt Signal een melding dat de persoon die je voor de groep heeft uitgenodigd, mogelijk spam verspreidt:

Spam melden bij Signal-groepen in iOS

Naast de maatregelen die Signal neemt tegen spam, blijft het natuurlijk belangrijk dat je zelf voorzichtig omgaat met berichten van onbekenden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Signal-nieuws en updates? Volg ons dan op X of Mastodon.

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor iOS

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via App store en de TestFlight-app kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via App Store, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor iOS.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.