door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 2 Augustus 2024 15:58

‘Signal – privéberichtenapp’ voortaan ‘Signal Messenger’ in Nederlandstalige app stores

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 2 Augustus 2024 15:58
Home > Nieuws 

‘Signal – privéberichtenapp’ voortaan ‘Signal Messenger’ in Nederlandstalige app stores

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 2 Augustus 2024 15:58

Vanaf nu heet Signal in zowel de Nederlandstalige App Store als Google Play store officieel Signal Messenger. De wijziging, die begin juni al doorgevoerd werd in Google Play, is nu ook doorgevoerd in de App Store.

Uit navraag bij Signal blijkt dat de naamsverandering van ‘Signal – privéberichtenapp’ naar ‘Signal Messenger’ om een aantal redenen is gedaan.

Om te beginnen is Signal Messenger een kortere en bondigere naam, waardoor het er in de app stores vele malen beter uitziet. Het woord ‘privéberichtenapp’ werd soms afgebroken of kwam door de lengte op een volgende regel te staan:

Screenshot oude en nieuwe naam Signal Messenger in Google Play

Daarnaast is het woord ‘privéberichtenapp’ ongebruikelijk in Nederland wat de vindbaarheid van Signal niet ten goede kwam. Door het woord ‘messenger’ te gebruiken sluit Signal aan bij de algemene terminologie die wordt gebruikt voor deze categorie apps, zoals WhatsApp Messenger, FB Messenger en Telegram Messenger.

Signal Messenger is gemakkelijker te onthouden en spreekt een breder publiek aan. Door de jaren heen is Signal getransformeerd van een app voor alleen privéberichten naar een app met ook andere vormen van privécommunicatie, zoals bellen en videobellen. Het woord ‘messenger’ legt minder de nadruk op alleen berichten en benadrukt de veelzijdigheid van de app.

Oude naam Signal – privéberichtenapp in Google Play

Nieuwe naam Signal Messenger in Google Play

Los van de naam in de app stores verandert er verder helemaal niets: Signal is en blijft dé app voor je privéberichten en privégesprekken. Ook blijft de app-naam op je telefoon gewoon de korte variant: Signal.

Heb jij nog geen Signal? Download Signal gratis hier! Meer dan 1 miljoen Nederlanders gingen je al voor.

Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen en updates rondom Signal en volg ons op Mastodon of X.

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.