door Redactie Signalapp.nl | dinsdag 6 Februari 2024 15:28

Signal groeit flink, meer dan 1 miljoen gebruikers in Nederland!

door Redactie Signalapp.nl | dinsdag 6 Februari 2024 15:28
Home > Nieuws 

Signal groeit flink, meer dan 1 miljoen gebruikers in Nederland!

door Redactie Signalapp.nl | dinsdag 6 Februari 2024 15:28

Signal wordt snel populairder in Nederland en is voorbij de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek van Newcom.

Na twee jaar waarin het aantal Signal-gebruikers in Nederland redelijk stabiel bleef is het aantal gebruikers afgelopen jaar met maar liefst 34 procent gestegen.

Het aantal gebruikers van Signal is gestegen van 785.000 in het begin van 2023 naar nu 1.050.000. Gebruikers zijn mensen die Signal daadwerkelijk gebruiken, dus niet alleen downloads en installaties.

Groei Signal in Nederland (Bron: Nationale Social Media onderzoek 2024)

Opvallend is dat andere apps een veel tragere groei laten zien dan Signal. Zo groeide Telegram met maar 13%, bleef het aantal gebruikers van WhatsApp nagenoeg gelijk, en zag Snapchat zelfs tienduizenden gebruikers vertrekken.

Dagelijks actieve gebruikers

In het Nationale Social Media onderzoek is ook gekeken naar het aantal dagelijks actieve gebruikers. Ook hieruit blijkt dat Signal flink populairder is geworden het afgelopen jaar. Het aantal mensen dat Signal dagelijks gebruikt, steeg met maar liefst 73 procent.

Verder valt op dat Nederlanders WhatsApp juist minder vaak gebruiken. Volgens het onderzoek heeft WhatsApp 365.000 minder dagelijks actieve gebruikers vergeleken met een jaar eerder, een daling van 3 procent.

Ook Snapchat zag het aantal dagelijks actieve gebruikers afnemen met 3 procent. Telegram groeide met 33 procent wel, maar aanzienlijk minder hard dan Signal.

Signal is gemaakt voor je privacy, niet voor winst

Dat steeds meer mensen Signal ontdekken en gebruiken is goed nieuws voor iedereen die privacy belangrijk vindt en niet langer gevolgd wil worden door Big Tech.

Signal wordt namelijk ontwikkeld door de Signal Foundation, een non-profitorganisatie die zich richt op het maken van open source privacytechnologie. Omdat Signal zich niet richt op het maken van winst kunnen de ontwikkelaars zich volledig op privacy en beveiliging focussen. Andere apps moeten allerlei manieren en trucjes inbouwen om uiteindelijk geld aan je privégesprekken te kunnen verdienen, wat vaak resulteert in minder privacy en zwakkere beveiliging.

Heb jij nog geen Signal? Download Signal gratis hier!

Over het Nationale Social Media onderzoek

Newcom voert al sinds 2010 het grootste onderzoek van Nederland uit naar het gebruik van social media. Het Nationale Social Media onderzoek 2024 kende 7.159 respondenten. Deze steekproef is representatief voor Nederlanders van 15 jaar en ouder.

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.