door Redactie Signalapp.nl | woensdag 17 Mei 2023 08:47

Het verdienmodel van Signal

Signal app foundation donaties
Home > Info 

Het verdienmodel van Signal

Signal app foundation donaties

Signal is gratis voor iedereen, wereldwijd. Maar het ontwikkelen en onderhouden van een app is natuurlijk niet gratis. Hoe komt Signal aan geld? Wat is het verdienmodel van Signal?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Signal, in tegenstelling tot veel andere populaire apps, niet gericht is op het maken van winst.

 

Signal is een non-profit organisatie

De moederorganisatie van Signal is de Signal Foundation, een non-profitorganisatie.

De missie van de Signal Foundation is het ontwikkelen van opensource-privacytechnologie die vrije expressie beschermt en veilige wereldwijde communicatie mogelijk maakt.

Hoewel Signal geen winstoogmerk heeft, maakt Signal natuurlijk wél kosten en heeft de app daarvoor geld nodig. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de ontwikkeling van de app, de servers, bandbreedte, personeelskosten en kosten voor services van derden.

 

Het ‘verdienmodel’ van Signal

Signal draait voornamelijk op vrijwillige donaties van gebruikers.

Hoewel we met z’n allen gewend zijn aan gratis apps zonder ooit iets te hoeven betalen, doneren steeds meer mensen vrijwillig aan Signal. Signal is namelijk als een van de weinige berichtenapps écht gebouwd voor de gebruikers; niet voor gegevens en niet voor de winst. Ook wordt het belang van privacy en veiligheid dat Signal biedt, steeds vaker pijnlijk zichtbaar door de vele datalekken en schandalen bij andere apps en organisaties. Hierdoor zijn mensen sneller bereid om Signal te steunen met een donatie.

Met de donaties probeert Signal de kosten te dekken en kan de organisatie verder werken aan de missie om iedereen wereldwijd te voorzien van gratis beveiligde communicatie.

Aangezien er regelmatig misverstand bestaat over hoe Signal geld verdient, benadrukken we tot slot dat de app géén advertenties bevat, géén abonnementen kent, er géén trackers in de app zitten en er géén gegevens worden verzameld. 

Géén advertenties
Voor veel grote techbedrijven zijn gepersonaliseerde advertenties (ads) de belangrijkste inkomstenbron. Signal daarentegen is er voor jou en gebouwd om je privécommunicatie te bieden, niet om je advertenties te kunnen tonen en geld aan je te verdienen. De app bevat dan ook géén reclames of advertenties.

Géén abonnementen
Signal biedt ook géén betaalde abonnementen. Andere apps bieden vaak een gratis versie waarbij je voor extra functies moet betalen. Bij Signal is iedereen gelijk en zijn alle functies gratis voor iedereen.

Géén trackers of verzamelen van gegevens
Verder zijn al je gegevens op Signal beschermd en end-to-end versleuteld. Er zitten geen trackers in de app waarmee commerciële partijen je kunnen volgen. Signal weet niets van je en zal (en kan) nooit je gegevens en data verzamelen.

 

Doneren aan Signal

Wil je meehelpen met de missie van Signal om wereldwijd voor gratis, vrije en sterk beveiligde communicatie te zorgen? Doneer dan via de donatiepagina op Signal.org of vanuit de app, via Instellingen => Aan Signal doneren. Alle beetjes helpen!

Meer weten over de Signal Foundation?

Bezoek de website van de Signal Foundation:

signalfoundation.org

Signal Foundation Logo

Doneer nu!

Wil jij ook dat iedereen in de wereld vrij, gratis en beveiligd kan communiceren met volledige privacy?

Ga dan naar de donatiepagina van Signal of doneer direct vanuit de app via Instellingen => Aan Signal doneren.

  Deel met je vrienden:

  Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gerelateerde berichten.

  Sneltoetsen in Signal Desktop

  Sneltoetsen in Signal Desktop

  Verbeter je Signal Desktop-ervaring met deze handige sneltoetsen! Ontdek in dit overzicht alle keyboard shortcuts voor Signal Desktop.

  Laatste nieuws.