Heeft Signal kanalen in de app?

Signal heeft op dit moment geen functie voor kanalen in de app, zoals Telegram-kanalen of WhatsApp-kanalen. Met die kanalen kun je content delen met een groot publiek.

Hoewel Signal geen kanalen heeft, zijn er twee manieren waarop je in Signal min of meer hetzelfde kunt bereiken maar dan privé en op kleinere schaal.

De eerste manier manier om een soort kanalen te creëren, is via Verhalen. In Signal kun je verhalen delen met je vrienden, familie en kennissen. Je kunt dit doen met al je contacten op Signal, een beperkt aantal contacten, of in een bepaalde groep. Bij Verhalen ben je de enige zender en de ontvangers kunnen privé reageren op jouw verhalen. Je kunt zowel tekst, links, filmpjes en foto’s delen met je publiek.

De tweede manier waarop je in Signal kanalen kunt nabootsen is door een Signal-groep aan te maken en vervolgens via Machtigingen in de Signal-groep te bepalen dat alleen de beheerder(s) berichten kunnen verzenden. Groepsleden kunnen niet reageren op je berichten, behalve met emoji-reacties. Op deze manier kun je dus content delen met 1000 mensen tegelijk zonder dat ze erop kunnen reageren in de groep zelf.

Kort samengevat: Signal heeft geen kanalen in de app, maar met Verhalen en Groepen kun je op kleinere schaal min of meer hetzelfde bereiken. Of er ooit kanalen in Signal zullen komen waarmee je content met een groot publiek kunt delen, is niet bekend. Mocht dat ooit het geval zijn, dan lees je dat uiteraard op deze website!

Deel met je vrienden:

Volg ons voor Signal Nieuws & Tips

X Twitter Logo Mastodon Logo RSS

Laatste nieuws.