Welke machtigingen kun je instellen bij Signal-groepen?

Signal-groepen kennen diverse instellingen waarmee je als beheerder kunt bepalen wie wat in groepen kan doen. Je kunt machtigingen instellen via groepsinstellingen.

Om de groepsinstellingen te bereiken klik je op de groepsafbeelding of groepsnaam bovenin de groep. Op Android kan dit ook via het menu (drie puntjes) rechtsboven in de groep en dan via het menu-item Groepsgesprek-instellingen.

Vervolgens ga je in dit scherm naar machtigingen en kun je het volgende instellen:

  • Groepsleden toevoegen: bepaal wie groepsleden kan toevoegen aan de groep. Je kunt kiezen om uitsluitend beheerders groepsleden toe te laten voegen, of dat iedereen in de groep anderen kunnen toevoegen.
  • Groepsinformatie bewerken: bepaal wie groepsinformatie kan bewerken. Onder groepsinformatie vallen de groepsafbeelding, groepsnaam en groepsomschrijving. Je kunt kiezen om uitsluitend beheerders groepsinformatie te laten wijzigen of dat alle groepsleden dit kunnen.
  • Berichten verzenden en oproepen beginnen: bepaal wie berichten kan verzenden in de groep en groepsoproepen kan beginnen. Je kunt kiezen om alleen beheerders te laten verzenden en groepsoproepen te laten starten, of dat iedereen in de groep dit kan.

Met deze machtigingen heb je als beheerder veel controle over de groep en kun groepen zelfs als een soort Signal-kanalen gebruiken.

Meer over groepen in Signal:

Deel met je vrienden:

Volg ons voor Signal Nieuws & Tips

X Twitter Logo Mastodon Logo RSS

Laatste nieuws.