door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 1 december 2023 11:35

DuckDuckGo doneert aan Signal

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 1 december 2023 11:35
Home > Nieuws 

DuckDuckGo doneert aan Signal

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 1 december 2023 11:35

De privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo heeft een donatie gedaan aan Signal. Het gaat om een bedrag van maar liefst 50.000 dollar.

DuckDuckGo selecteert en doneert ieder jaar aan een aantal organisaties die de visie van DuckDuckGo delen. Dit zijn organisaties die streven naar betere privacy, digitale rechten, grotere concurrentie op online markten en toegang tot informatie zonder dat hierbij algoritmes een rol spelen.

Dit jaar geeft DuckDuckGo in totaal 1,1 miljoen dollar aan dergelijke organisaties. Signal ontvangt een donatie van 50.000 dollar.

Andere organisaties die een donatie van DuckDuckGo ontvangen zijn onder andere het Tor Project, Electronic Frontier Foundation (EFF), European Digital Rights (EDRi) en het Nederlandse Bits of Freedom.

Signal is een non-profitorganisatie

Signal is ontwikkeld door de Signal Foundation. Dit is een non-profitorganisatie met als missie het beschermen van vrije meningsuiting en mogelijk mogelijk van veilige wereldwijde communicatie via opensource privacytechnologie.

Het ontwikkelen, onderhouden en draaiende houden van Signal kost tientallen miljoenen dollar per jaar. Signal is echter alleen gemaakt voor de gebruikers en heeft geen verdienmodellen zoals gepersonaliseerde advertenties of het verzamelen, gebruiken en verkopen van gebruikersgegevens.

Signal’s belangrijkste inkomstenbron zijn donaties van gebruikers. De donatie van DuckDuckGo kan Signal dus goed gebruiken.

Wil je ook bijdragen aan Signal? Dan kun je doneren vanuit de app via Signal-instellingen > Aan Signal doneren of via de website van Signal.

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.