door Redactie Signalapp.nl | donderdag 11 Mei 2023 07:23

Signal update Desktop: geluid bij geopende chats en nieuwe sneltoetsen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 11 Mei 2023 07:23
Signal Desktop beta
Home > Nieuws 

Signal update Desktop: geluid bij geopende chats en nieuwe sneltoetsen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 11 Mei 2023 07:23
Signal Desktop beta

Signal voor desktop heeft een nieuwe bètaversie gekregen: 6.18. Wat is er nieuw in deze update?

In de nieuwe versie van Signal Desktop zijn diverse bugs gefixt en zitten een groot aantal verbeteringen.

Wat het eerst opvalt is dat het uiterlijk van de app is veranderd doordat de icoontjes zijn aangepast. De icoontjes zijn wat kleiner gemaakt zodat de app voor desktop er wat strakker uitziet.

Ook vind je onder berichtopties nu de optie om tekst te kopiëren. Berichtopties krijg je als je met je muis over of in de ruimte naast een bericht beweegt en vervolgens op de drie puntjes klikt.

Signal Desktop Tekst Kopieren
Tekst kopiëren in Signal Desktop bèta 6.18

Geluid voor geopende gesprekken

Een andere nieuwe functie is dat je nu geluid kunt instellen voor geopende chats in Signal Desktop. Je hoort dan een meldingsgeluid als je een bericht verzendt of ontvangt terwijl het gesprek open staat.

Het geluid voor geopende gesprekken kun je in- en uitschakelen via Instellingen en dan Meldingen, zoals te zien in onderstaand screenshot.

Signal Desktop Geluid Bij Binnenkomende En Uitgaande Berichten Geopende Chats
Screenshot geluidsinstelling Signal Desktop voor binnenkomende en uitgaande berichten in geopende chats

Nieuwe sneltoetsen Signal Desktop

Signal heeft verder ook een aantal nieuwe sneltoetsen geïntroduceerd. Met de toetsencombinaties ⌘/Ctrl+T en ⌘/Ctrl+F6 kun je nu gemakkelijk door de verschillende secties van de app navigeren.

Ook kun je door middel van een sneltoets direct naar het oudste ongelezen bericht in een bepaalde chat springen. Hiervoor druk je ⌘/Ctrl+J tegelijkertijd in op je toetsenbord.

Tekstopmaak in Signal

Tot slot…. Zoals onze vaste lezers weten, werkt Signal aan tekstopmaak. Hiermee kun je tekst in vetgedrukt, cursief, doorgestreept en in monospace verzenden. Het was al bekend dat Signal Desktop hierop wordt voorbereid. In de nieuwste bèta kunnen we nu ook zien hoe dit er op desktop uit komt te zien.

Signal Desktop Tekstopmaak
Tekstopmaak in Signal Desktop bèta 6.18

De optie werkt nog niet, dus het lijkt erop dat dit iets te vroeg zichtbaar is geworden. Maar een sneak preview is natuurlijk altijd leuk! (Update 10-06-2023 : Signal heeft dit in de volgende update inderdaad weer weggehaald. Op de achtergrond is verder gewerkt aan tekstopmaak voor Signal Desktop en zijn nu ook spoilers toegevoegd)

Zodra er meer nieuws is, lees je dat uiteraard op deze website of op onze Twitter.

Update 15-06-2023: Tekstopmaak en spoilers zijn nu beschikbaar in Signal bèta 6.22 voor Desktop

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Desktop

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via de website van Signal kun je de bètaversie installeren op Windows, macOS of Linux. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je eveneens via de website van Signal, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Desktop.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.