door Redactie Signalapp.nl | dinsdag 9 Mei 2023 09:38

Signal werkt aan verbergen van contacten

door Redactie Signalapp.nl | dinsdag 9 Mei 2023 09:38
Signal app contacten verwijderen of verbergen in Signal Messenger
Home > Nieuws 

Signal werkt aan verbergen van contacten

door Redactie Signalapp.nl | dinsdag 9 Mei 2023 09:38
Signal app contacten verwijderen of verbergen in Signal Messenger

Signal werkt aan een optie waarmee je contacten kunt verbergen in je contactenlijst. Dat vond Signalapp.nl in de broncode van de app voor Android.

Signal gebruikt, nadat je hiervoor toestemming hebt gegeven, het adresboek (de contactenlijst) op je telefoon om je contacten op Signal weer te geven. Al je telefooncontacten die de app van Signal hebben geïnstalleerd, staan automatisch in je Signal-contactenlijst. Ook contactpersonen met wie je in een gemeenschappelijke groep zit of waarmee je eerder op Signal hebt gechat, komen automatisch in je Signal-contactenlijst.

Op zich handig, want hierdoor hoef je niet je hele netwerk één voor één als contact toe te voegen op Signal. Maar deze methode kent een groot nadeel: je hebt geen controle over wie je wel en niet in je contactenlijst ziet staan.

Op dit moment kun je een contact alleen uit je Signal-contactenlijst verwijderen door die persoon te blokkeren. Dat is nogal rigoureus, want hierdoor kunnen zij geen contact meer met je opnemen. Daarom komt Signal binnenkort met een nieuwe functie: contacten verbergen.

Contacten verbergen in Signal

Met contacten verbergen kun je iemand uit je contactenlijst “verwijderen”. Verwijderen tussen aanhalingstekens want hoewel ze niet meer in je lijst zullen staan, kun je verborgen contacten nog steeds berichten sturen.

Je kunt verborgen contacten een bericht sturen via hun telefoonnummer of door in een gemeenschappelijke groep op hun profielfoto of op hun naam in de lijst met groepsleden te tikken of klikken. Verborgen contacten worden echter niet meer weergegeven als je er naar zoekt op Signal.

Zodra je een verborgen contact op Signal een bericht stuurt, krijg je de melding dat je de persoon eerder hebt verwijderd en dat het sturen van een bericht dit contact weer toevoegt aan je contactenlijst in Signal.

Een door jou verborgen contact op Signal kan ook nog steeds contact met jou opnemen. Zodra een verborgen contact jou een bericht stuurt, krijg je eerst een berichtverzoek. Dit werkt hetzelfde als wanneer je een bericht van een onbekend nummer ontvangt: Signal geeft een melding met daarin de vraag of je toestaat dat de persoon een bericht naar je kan sturen.

Met de nieuwe optie om contacten te verbergen, geeft Signal je meer controle over wie je wel en niet in je contactenlijst ziet staan. Het kan nog wel enige tijd duren voordat de functie wordt geïntroduceerd. Eerst moet de functie nog beschikbaar worden gemaakt voor iOS en Desktop zodat synchronisatie mogelijk is. Zodra er meer nieuws is, lees je het uiteraard hier of op onze Twitter!

Update 26-10-2023: Contacten verwijderen uit je Signal-contactenlijst is nu beschikbaar in bèta Android

Update 26-10-2023: Ook in Signal Desktop bèta is het verwijderen van contacten nu beschikbaar

Update 27-10-2023: Ook in Signal bèta voor iOS is het verwijderen van contacten nu beschikbaar

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

1 Reactie

  1. Mark

    Eindelijk! Kan m’n ex er uit 🤣

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.