door Redactie Signalapp.nl | donderdag 26 Oktober 2023 11:21

Signal update Android: contacten verwijderen uit je Signal-contactenlijst!

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 26 Oktober 2023 11:21
Home > Nieuws 

Signal update Android: contacten verwijderen uit je Signal-contactenlijst!

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 26 Oktober 2023 11:21

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 6.38. Wat is er nieuw in deze update?

Naast diverse bug fixes en technische verbeteringen brengt deze update twee grote nieuwe dingen. Je kunt contacten verwijderen uit je Signal-contactenlijst en je kunt binnenkort doneren via SEPA-overboekingen, en speciaal voor Nederlanders, iDEAL!

Verder is ook een nieuwe auto-updater voor mensen die Signal via de APK van de website van Signal gebruiken in plaats van Google Play of Firebase.

Contacten verwijderen uit Signal-contactenlijst

In de nieuwste versie van Signal voor Android zit de optie waarmee je contacten kunt verwijderen uit je Signal-contactenlijst. De eerste aanwijzingen voor het verwijderen van contacten in Signal vonden we in mei al in de broncode van de app.

Signal gebruikt de contactenlijst van je telefoon om je contacten weer te geven en voegt automatisch ook personen toe met wie je eerder op Signal contact hebt gehad of in een gemeenschappelijke groep zit. Dit is op zich handig maar hierdoor heb je wel weinig controle over wie je wel en niet in je contactenlijst ziet staan. De enige manier was om een contactpersoon te blokkeren op Signal, maar daardoor zou die persoon ook geen contact meer met je kunnen opnemen.

Met de nieuwe optie lost Signal dit op. Als je lang op een contact drukt in je contactenlijst zie je nu de optie Verwijderen:

Signal app contact verwijderen uit contactenlijst
Nieuwe optie Verwijderen in Signal-contactenlijst in Android Bèta 6.38

Als je een contact verwijderd, wordt deze niet meer weergegeven in je Signal-contactenlijst en ook niet als je er naar zoekt op Signal. Wil je een contactpersoon verwijderen die ook in de contactenlijst van je telefoon staat, dan moet je die eerst uit je telefooncontactenlijst verwijderen.

Verwijderde contacten kun je nog steeds berichten sturen via hun telefoonnummer of door in een groep op hun profielfoto of naam te tikken en een privéchat te starten.

Zodra je een verwijderd contactpersoon een bericht stuurt, krijg je de melding dat je dit contact eerder hebt verwijderd en dat door het sturen van een bericht dit contact weer zal worden toegevoegd aan je contactenlijst in Signal.

Verwijderde contacten kunnen jou ook gewoon berichten blijven sturen. Als een verwijderd contact jou een bericht stuurt, krijg eerst een berichtverzoek, zoals wanneer je een bericht van een onbekend nummer ontvangt.

De optie om contacten te verwijderen zit momenteel in bèta en zal binnenkort voor iedereen beschikbaar worden.

Doneren via iDEAL en SEPA-bankoverschrijvingen

In deze nieuwe testversie van Signal voor Android is ook verder gewerkt aan nieuwe betaalmethoden voor het doneren aan Signal. Binnenkort wordt het mogelijk om via iDEAL een donatie te doen (alleen voor Nederland) en via SEPA-bankoverschrijvingen (andere EU-landen). De nieuwe betaalmethoden zijn handig omdat niet iedereen een credit card, Google Pay of PayPal-account heeft.

Als je via iDEAL of een SEPA-bankoverschrijving doneert, krijg je ook de badge die je, als je dat wilt, aan je profielfoto kunt toevoegen, zodat iedereen kan zien dat jij Signal steunt. Wel duurt dit bij een bankoverschrijving iets langer omdat de overboeking eerst verwerkt moet worden.

Vorige week zagen we in de broncode al de eerste hints voor doneren via iDEAL, maar deze week is er hard verder gewerkt. Zo zijn de logo’s van iDEAL en van Nederlandse banken al toegevoegd aan de broncode: ABN Amro, ASN, Bunq, ING, KNAB, N26, Rabobank, Regiobank, Revolut, SNS, Triodos Bank, Van Lanschot Kempen en Yoursafe.

Momenteel is de nieuwe donatiemethode nog niet beschikbaar voor bètatesters, maar zodra dat het geval is lees je dat uiteraard hier en op ons X-account!

Al met al een leuke update met een Nederlands tintje!

Update 26-10-2023: Ook in Signal Desktop bèta is het verwijderen van contacten nu beschikbaar

Update 27-10-2023: Ook in Signal bèta voor iOS is het verwijderen van contacten nu beschikbaar

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.