door Redactie Signalapp.nl | donderdag 30 Maart 2023 13:16

Signal update Android: Spoilers en meer!

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 30 Maart 2023 13:16
Signal App Beta Android
Home > Nieuws 

Signal update Android: Spoilers en meer!

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 30 Maart 2023 13:16
Signal App Beta Android

Signal voor Android krijgt een nieuwe bètaversie: 6.16. Wat is er nieuw in deze update?

In de nieuwste bèta van Signal voor Android zitten onder andere kleine verbeteringen aan backups, bluetooth, RingRTC maar de leukste… spoilers! Verder zijn er uiteraard weer diverse bug- en crashfixes doorgevoerd.

De verbeteringen aan backups, bluetooth en RingRTC (technologie die real-time bellen en videobellen in Signal mogelijk maakt) zijn vooral technisch. Geplande backups worden nu ingeschakeld ongeacht de API-versie en smartwatches worden via bluetooth niet meer als mogelijke headset voorgesteld.

Spoilers in Signal

Voor de meeste gebruikers zal de nieuwe optie spoilers echter het meest interessant zijn in deze update. Eerder ontdekten we al dat Signal werkt aan tekstopmaak, waarbij je tekst in een bericht vetgedrukt, schuin, doorgestreept of in monospace kunt maken en versturen. Nu komt daar de spoilerfunctie bij.

Met de optie spoiler kun je een deel van je bericht onleesbaar maken voor de ontvanger totdat hij of zij er op klikt. Dit is handig voor als je bijvoorbeeld in een groep een film of serie bespreekt en iets niet wilt verklappen voor degene die het nog niet gezien heeft. Of denk bijvoorbeeld aan het verbergen van de uitslag van een voetbalwedstrijd of Formule 1 race. Natuurlijk kun je de spoiler ook voor grappige dingen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een raadsel of quizvraag. En voor serieuze zaken zoals het overhoren van iemand bij schoolwerk, waarbij je de antwoorden verbergt.

Spoilers kun je op vele manieren inzetten en de functie is een leuke toevoeging aan Signal.

De spoiler-tekst zal ook onleesbaar zijn in notificaties en in de gesprekkenlijst op Signal.

Om spoilers en andere tekstopmaak te gebruiken in Signal, typ je een bericht en selecteer je (voordat je op verzenden drukt) het stukje tekst dat je wilt opmaken. Kies vervolgens de gewenste opmaak uit de tekstopties en je kunt het bericht verzenden.

Maar we moeten nog even wachten… De tekstopmaak, inclusief spoilers, zit al in de broncode maar is op dit moment nog niet vrijgegeven voor testers. Het kan dus nog wel even duren voordat je dit daadwerkelijk in de app van Signal terugvindt. Zodra er meer bekend is, lees je het uiteraard hier op Signalapp.nl of op onze Twitter.

Update 08-06-2023: Tekstopmaak en spoilers zijn nu beschikbaar in Signal bèta 6.23 voor Android

Update 15-06-2023: Tekstopmaak en spoilers zijn nu beschikbaar in Signal bèta 6.22 voor Desktop

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.