door Redactie Signalapp.nl | donderdag 8 Juni 2023 07:29

Signal update Android: tekstopmaak en spoilers verzenden

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 8 Juni 2023 07:29
Featured Signal App Tekstopmaak
Home > Nieuws 

Signal update Android: tekstopmaak en spoilers verzenden

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 8 Juni 2023 07:29
Featured Signal App Tekstopmaak

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android: 6.23. Wat is er nieuw in deze update?

In deze betaversie heeft Signal tekstopmaak beschikbaar gemaakt voor testers.

Met tekstopmaak kun je tekst vet, cursief, doorgehaald of in Monospace versturen. Ook is het mogelijk om spoilers te gebruiken in je bericht. Met een spoiler kun je een deel van je bericht onleesbaar maken voor de ontvanger totdat hij of zij er op klikt. Eerder schreven we al uitgebreid over spoilers in Signal.

Signal App Tekstopmaak Voorbeeld
Tekstopmaak en spoiler in Signal bèta 6.23 voor Android

Een voorbeeld van de animatie voor spoilers kun je vinden op onze Twitter:

In maart ontdekten we tekstopmaak voor het eerst in de broncode van de Android-app. Sindsdien heeft Signal hard gewerkt aan deze functie.

Zo werden de stabiele versies van iOS en Desktop op de achtergrond gereedgemaakt voor het ontvangen van tekstopmaak. Hierdoor heeft iedereen direct een goede eerste ervaring. Mocht het ontvangen van tekstopmaak nog niet werken dan moeten gebruikers hun app eerst updaten. Let op: vooralsnog werkt het verzenden van tekstopmaak en spoilers alleen in bèta 6.23 voor Android.

Om tekstopmaak en spoilers te versturen in Signal, selecteer je in het typvak het stukje tekst dat je wilt opmaken. Vervolgens kun je de gewenste opmaak kiezen uit de tekstopties en het bericht verzenden, zoals te zien in onderstaand screenshot.

Signal App Tekstopmaak Berichtopties
Tekst opmaken in Signal bèta 6.23 voor Android

Update 22-06-2023: In Signal bèta 6.24.2 is de optie toegevoegd om tekstopmaak te wissen. Door tijdens het opstellen van een bericht de opgemaakte tekst, stukje tekst of zelfs een letter te selecteren, kun je hiervan de tekstopmaak ongedaan maken. Ook kun je tekstopmaak (nadat je een stukje tekst hebt geselecteerd) nu terugvinden in het menu rechtsboven in de chat.

Signal App Tekstopmaak Verwijderen
Tekstopmaak verwijderen (Clear formatting) in Signal bèta 6.24.2 voor Android

Het is in Signal niet mogelijk om tekst op te maken via leestekens (Markdown). In sommige andere apps, zoals WhatsApp, kan dit bijvoorbeeld door *tekst* (vet), _tekst_ (cursief) of ~tekst~ (doorgehaald) te typen. Signal heeft dit wel overwogen maar het kan leiden tot onbedoelde tekstopmaak, wat vooral een probleem is bij kopiëren en plakken van buiten Signal, doorsturen en delen van berichten. Signal zegt niet dat ze het nooit zullen ondersteunen, maar op dit moment staat tekstopmaak via leestekens niet op de planning.

Het is niet bekend wanneer het verzenden van tekstopmaak met iOS en Desktop mogelijk wordt. In bètaversies van iOS en Desktop wordt hier wel aan gewerkt.

Registratie met vaste telefoon en technische verbeteringen

Ook nieuw is dat Signal nu toestaat dat je je met een vast telefoonnummer registreert. Hiermee kun je dus een Signal-account aanmaken op je mobiele telefoon, zonder dat je je mobiele telefoonnummer gebruikt.

Verder bevat de testversie van Signal voor Android een groot aantal bug fixes en andere technische verbeteringen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste Signal updates, volg ons dan op Twitter en bezoek regelmatig onze website!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.