door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 21 april 2023 07:42

Signal update Android: berichten bewerken en navigatiebalk aanpassen

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 21 april 2023 07:42
Signal App Navigatiebalk Aanpassen
Home > Nieuws 

Signal update Android: berichten bewerken en navigatiebalk aanpassen

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 21 april 2023 07:42
Signal App Navigatiebalk Aanpassen

Signal heeft een nieuwe bètaversie gelanceerd voor Android: versie 6.19. Wat is er nieuw in deze update?

De nieuwste versie van Signal voor Android bevat zoals gewoonlijk een groot aantal verbeteringen en oplossingen voor bugs (foutjes in de app). Signal krijgt daarnaast twee nieuwe handige functies: berichten bewerken en navigatiebalk aanpassen.

Berichten bewerken in Signal

Soms zie je na het verzenden wel eens dat je een fout hebt gemaakt in je bericht. Denk bijvoorbeeld aan een spelfout, een autocorrectie die je over het hoofd hebt gezien of je hebt te vroeg op verzenden gedrukt. Je kunt dan natuurlijk het bericht wissen voor iedereen en daarna een nieuw bericht sturen, maar bij kleine correcties is dat wat omslachtig.

Signal heeft hiervoor een oplossing bedacht: binnenkort kun je je verzonden berichten aanpassen in Signal! Dit ontdekten we in de nieuwste testversie van de app voor Android. Op het moment van schrijven werkt de optie nog niet, maar we kunnen wel al wat details delen.

Je kunt berichten alleen binnen een bepaalde tijd aanpassen, dus niet pas een dag later. Hoe lang precies is op het moment van schrijven nog niet definitief bekend.

In onderstaand screenshot zie je de nieuwe functie nadat je een bericht hebt geselecteerd. Hierbij moet de vertaling voor Edit (Bewerken) nog worden doorgevoerd. (Update: Deze knop is in de volgende update van Signal weer weggehaald)

Signal App Bericht Bewerken - Aanpassen
Berichten bewerken in Signal voor Android bèta 6.19

Een ander interessant detail is dat je de bewerkingsgeschiedenis van een bericht kunt zien. Zo kun je zien hoe en hoe vaak een bepaald bericht is aangepast. Berichten krijgen een label zodat zowel de verzender als de ontvanger kunnen zien dat een bericht is aangepast.

Vooralsnog hebben we de nieuwe functie alleen in Android gespot, maar uiteindelijk zal dit ook voor andere apparaten beschikbaar worden.

Compacte navigatiebalk in Signal

Een andere verbetering van Signal is dat je het uiterlijk van de navigatiebalk onderin de app kunt aanpassen. Sommige gebruikers van Signal hebben liever grote knoppen, zodat deze makkelijker te bedienen zijn met één hand, terwijl andere gebruikers liever meer ruimte op het scherm willen voor hun chats en gesprekken.

Signal heeft een oplossing bedacht om iedereen tevreden te stellen. Onder Instellingen => Uiterlijk kun je nu zelf de grootte van de navigatiebalk aanpassen. Je kiezen uit Normaal of Compact, zoals te zien in onderstaande screenshots.

Screenshot instelling navigatiebalk Normaal en Compact, donker thema

Screenshot instelling navigatiebalk Normaal en Compact, licht thema

Op Twitter plaatsten we gisteravond een korte demonstratie van de nieuwe instelling:

Met de opties om berichten te bewerken en een compacte weergave voor navigatiebalk, heeft Signal de app voor Android weer een stuk beter gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Signal, volg ons dan op Twitter en hou natuurlijk onze website in de gaten.

Update 16-06-2023: Berichten bewerken in Signal voor Android (tijdelijk) beschikbaar voor testers

Update 09-10-2023: Berichten bewerken voor iedereen beschikbaar

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.