door Redactie Signalapp.nl | woensdag 6 Maart 2024 07:48

Signal komt met veiligheidstips in de app

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 6 Maart 2024 07:48
Home > Nieuws 

Signal komt met veiligheidstips in de app

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 6 Maart 2024 07:48

Signal gaat gebruikers wijzen op de gevaren van berichten van onbekenden. In de app toont Signal voortaan veiligheidstips.

Als je berichten krijgt van onbekenden krijg je in Signal altijd eerst een gespreksverzoek. Het is raadzaam deze goed te controleren en te beoordelen, omdat het ook spam of scam kan zijn. Hoewel Signal een geavanceerd systeem heeft om spam te detecteren en tegen te gaan, is spam niet helemaal te voorkomen.

Voor de spam en scam die toch op Signal doorkomt, heeft Signal recent een optie toegevoegd waarmee je gebruikers als spam kunt melden bij Signal. Signal wordt dan op de hoogte gebracht dat iemand mogelijk spam verstuurt, en kan een dergelijke gebruiker vervolgens van Signal verwijderen.

Nu gaat Signal nog een stapje verder en gaat met veiligheidstips gebruikers proactief informeren over de risico’s van berichten van onbekenden en bij welke berichten je extra goed moet opletten.

Veiligheidstips in Signal

Veiligheidstips vind je het bovenste gedeelte van de chat, onder de naam en profielfoto en informatie over eventuele gemeenschappelijke groepen:

Nieuwe knop voor Veiligheidstips in Signal

Vervolgens kun je in een viertal schermen meer lezen over bij welke berichten je extra goed moet opletten. Zo waarschuwt Signal voor crypto- en geldscams, vage of irrelevante berichten, berichten met links en voor nepbedrijven en -instellingen:

Veiligheidstips in Signal

Signal adviseert voorzichtig te zijn wanneer een onbekende je een bericht stuurt over cryptocurrency zoals Bitcoin of een andere investering, omdat dat waarschijnlijk spam is. Ook bij berichten van onbekenden die gewoon beginnen met “Hallo” en die je vervolgens aan de praat proberen te houden met vage berichten, moet je extra goed uitkijken.

Verder is het opletten geblazen met berichten van onbekenden die links naar websites bevatten. Je kunt beter nooit op links van onbekenden klikken. Tot slot waarschuwt Signal voor accounts die zich voordoen als bedrijven, zoals de belastingdienst of pakketdiensten. Ook dat kan spam of scam zijn.

Met de veiligheidstips wil Signal gebruikers alerter te maken op berichten van onbekenden en waarschuwen voor mogelijke spam en scam.

De veiligheidstips zitten al in bètaversie 7.1 van Signal voor iOS, en komen binnenkort ook naar Android.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates over Signal, volg ons dan op X en Mastodon!

Update 21-03-2024: Nederlandstalige screenshots van veiligheidstips in Signal

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.