door Redactie Signalapp.nl | maandag 12 Februari 2024 09:21

Signal update Android: spam op Signal rapporteren

door Redactie Signalapp.nl | maandag 12 Februari 2024 09:21
Home > Nieuws 

Signal update Android: spam op Signal rapporteren

door Redactie Signalapp.nl | maandag 12 Februari 2024 09:21

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 6.47. Wat is er nieuw in deze update?

Deze nieuwste testversie bevat diverse bug fixes en andere verbeteringen. Enkele hebben wederom te maken met telefoonnummerprivacy en gebruikersnamen, de twee nieuwe functies die binnenkort naar Signal komen. Met telefoonnummerprivacy kun je instellen wie je telefoonnummer kan zien en wie je via je nummer op Signal kan vinden.

Spam melden op Signal

Een belangrijke wijziging is dat je nu gebruikers als spam kunt rapporteren aan Signal. Signal heeft een geavanceerd systeem om spam te detecteren en tegen te gaan maar aangezien Signal geen berichtinhoud kan lezen of andere metadata verzamelt, is dit een uitdaging.

Bij gespreksverzoeken van onbekenden was het al mogelijk om deze te rapporteren als spam. Nieuw in versie 6.47 is dat je mensen (of bots) ook als spam kunt rapporteren nadat je een gespreksverzoek hebt geaccepteerd.

Deze nieuwe optie vind je terug onderin bij chatinstellingen:

Spam rapporteren op Signal

Als je iemand rapporteert als spam, krijgt Signal een melding dat die persoon mogelijk spam verstuurt. In tegenstelling tot andere apps, zoals WhatsApp, die hierbij een kopie van enkele onversleutelde berichten meesturen, let Signal ook hierbij goed op de privacy: Signal ontvangt geen inhoud van chats.

Bij het bevestigen van je spammelding kun je ervoor kiezen om alleen de spam te melden, of om spam te rapporteren en de gebruiker direct te blokkeren:

Bevestiging rapporteren van spam in Signal

Het melden van spam in Signal werkt ook in groepen. Als je spam rapporteert in groepen, krijgt Signal een melding dat de persoon die je voor de groep heeft uitgenodigd, mogelijk spam verspreidt. Ook in het geval van groepen ziet Signal de inhoud van je groep niet als je spam rapporteert.

Naast de maatregelen die Signal neemt tegen spam, is het ook belangrijk dat je zelf voorzichtig omgaat met berichten van onbekenden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates over Signal, volg ons dan op X en Mastodon!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.