door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 15 september 2023 12:15

Signal update Android: Nederlandstalige versie flink verbeterd

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 15 september 2023 12:15
Signal App Nederlandstalige Versie
Home > Nieuws 

Signal update Android: Nederlandstalige versie flink verbeterd

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 15 september 2023 12:15
Signal App Nederlandstalige Versie

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android: 6.33. Wat is er nieuw in deze update?

In deze testversie van Signal voor Android zitten veel bug fixes en technische verbeteringen.

Zo is onder andere verder gewerkt aan oproeplinks in Signal. Met oproeplinks kun je een link maken voor een Signal-oproep of video-oproep en die delen met bijvoorbeeld vrienden, familie of collega’s. Je kunt de (video)-oproep zelf een naam geven, zodat iedereen weet waar de oproep over gaat. Oproeplinks zijn momenteel nog niet beschikbaar, maar zodra dat het geval is, lees je dit uiteraard op deze site! In dit artikel kun je alvast een screenshot van oproeplinks in Signal zien.

Nederlandstalige versie van Signal verbeterd

Wat verder opvalt is dat de vertaling van de app in het Nederlands op een aantal punten is aangepast.

Zo heten “Disappearing messages” in Signal niet langer meer “Verlopende berichten” maar “Verdwijnende berichten“, zoals ook in Messenger en Instagram het geval is. De term verlopende berichten werd altijd alleen in Signal gebruikt en was nooit echt accuraat want berichten verlopen niet.

Verder zijn ongebruikelijke en onduidelijke Nederlandse vertalingen voor Engelse leenwoorden geschrapt. Hierdoor is Signal voor de gemiddelde gebruiker beter te begrijpen. In Signal was een “timer” bijvoorbeeld eerst een “tijdspanne”, waren “links” eerst “verwijzingen” en was “account” vertaald als “jouw registratie”.

Tot slot zien we dat uitlegteksten korter en bondiger worden gemaakt. De Nederlandstalige versie van Signal had als enige taal waarin Signal beschikbaar is opvallend lange teksten. Dit maakte de app onoverzichtelijk en door de lange uitleg leek het er altijd op dat Signal veel ingewikkelder was dan andere apps.

Hieronder een voorbeeld van de oude en de nieuwe Nederlandstalige versie van Signal:

Signal met oude vertalingen (links) en nieuwe vertalingen (rechts)

De kortere teksten maken de app beter leesbaar en gebruiksvriendelijker. Je hoeft nu minder of zelfs helemaal niet meer te scrollen om alle opties te kunnen te zien.

Nu de vertalingen meer in lijn worden gebracht met andere populaire apps, wordt Signal voor nieuwe Nederlandse gebruikers toegankelijker. Gebruikers die net starten zullen de opties en functies nu sneller herkennen en begrijpen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van Signal, volg ons dan op X (Twitter)!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.