door Redactie Signalapp.nl | woensdag 10 Mei 2023 06:47

Signal update Android: links voor oproepen (oproeplinks) en meer!

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 10 Mei 2023 06:47
Signal App Links Voor Oproepen Oproeplinks
Home > Nieuws 

Signal update Android: links voor oproepen (oproeplinks) en meer!

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 10 Mei 2023 06:47
Signal App Links Voor Oproepen Oproeplinks

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android: 6.20. Wat is er nieuw in deze update?

Zoals gewoonlijk bevat de nieuwste update van Signal een groot aantal bugfixes en verbeteringen.

Oproeplinks in Signal

De meest opvallende nieuwe functie is dat Signal werkt aan oproeplinks. Hiermee kun je een link maken voor een Signal-oproep en die delen met anderen.

Je kunt de oproep een eigen naam geven en vervolgens delen met vrienden en kennissen, familie, collega’s of onbekenden. De oproeplink kun je delen via Signal, via andere apps of handmatig kopiëren.

Pas natuurlijk wel op met wie je de oproeplink deelt. In Signal zal een optie komen waarmee je kunt bepalen of je iedereen die de link heeft automatisch wilt toelaten tot de oproep of dat je deze eerst handmatig wilt goedkeuren. De oproeplink kun je zelf ook altijd weer verwijderen.

De functie is nog niet vrijgegeven voor bètatesters, maar dankzij twitteraar @alex193a kunnen we alvast een screenshot delen.

Screenshot oproeplinks in Signal
Screenshot oproeplink in Signal (via @alex193a)

Sneller schakelen tussen audio-uitvoer tijdens oproepen

Een andere verbetering in de nieuwe bètaversie voor Android is dat de knop waarmee je tijdens een Signal-oproep van audio-uitvoer kunt wisselen opnieuw is aangepast.

In een update van vorige maand had deze knop een dropdown-functie gekregen, ook wanneer je géén extra headset of ander audio-apparaat had aangesloten. Omdat je in die gevallen alleen kunt kiezen tussen de normale speaker op je telefoon en de luidspreker, en een lijst dus overbodig is, heeft Signal de knop nu aangepast.

Je krijgt de dropdown-lijst alleen te zien als je meer dan meer dan twee audio-uitvoermogelijkheden hebt. Heb je maar twee mogelijkheden, dan kun je nu weer direct schakelen met de audioknop, zoals te zien in onderstaande screenshots.

Screenshot Signal App Audio-uitvoer Wijzigen Signal-Oproep
Screenshot dropdown audio-uitvoer Android bèta 6.17
Screenshot Signal App Audio-uitvoer Wijzigen Signal-Oproep
Screenshot audio-uitvoer Android bèta 6.20

Signal gebruikersnamen delen met link en QR-code

Verder blijft Signal op de achtergrond hard werken aan gebruikersnamen. In deze bèta zit het genereren van een link en QR-code waarmee je je gebruikersnaam kunt delen met anderen. De QR-code krijgt in het midden het logo van Signal en je kunt zelf de kleur van de QR-code aanpassen. Iemand die de QR-code scant of je link ontvangt, kan je gebruikersnaam zien en een chat met je beginnen.

Aangezien gebruikersnamen in Signal nog niet mogelijk zijn, is ook deze functie nog niet beschikbaar voor bètatesters. Zodra er meer nieuws is over gebruikersnamen lees het uiteraard op onze website en Twitter!

Update 09-11-2023: Signal begonnen met publieke test gebruikersnamen (eerste screenshots)

Update 17-02-2024: Grootste update van Signal ooit op komst: gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy

Update 20-02-2024: Signal lanceert Signal 7.0, met gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.