door Redactie Signalapp.nl | donderdag 9 november 2023 13:46

Signal begonnen met publieke test gebruikersnamen (eerste screenshots)

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 9 november 2023 13:46
Home > Nieuws 

Signal begonnen met publieke test gebruikersnamen (eerste screenshots)

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 9 november 2023 13:46

Gebruikersnamen in Signal zijn weer een stapje dichterbij! Signal heeft gisteravond de Signal Community gevraagd om te helpen met het testen van gebruikersnamen.

Om gebruikersnamen te testen kun je een aparte testversie van Signal downloaden. De instructies hiervoor zijn te lezen op het Signal Community forum.

We hebben de testversie geïnstalleerd en delen hieronder de eerste screenshots!

Als je je aanmeldt voor een nieuw Signal-account krijg je de nieuwe privacy-optie ‘Wie kan mij via mijn nummer vinden?’ te zien. Meer over deze nieuwe privacy-instellingen kun je lezen in ons artikel: Signal krijgt binnenkort nog meer privacy: anoniem chatten zonder telefoonnummer te delen.

Privacy-instelling Wie kan mij via mijn nummer vinden?

Signal-gebruikersnamen vind je terug onder je Profiel:

Nieuwe optie Gebruikersnaam in Signal profiel

Als je in je Profiel op de optie Gebruikersnaam tikt, dan geeft Signal uitleg over gebruikersnamen. Hierover hebben we in het artikel Signal gebruikersnamen… Wat weten we al? uitgebreid geschreven.

Gebruikersnaam instellen in Signal

Vervolgens kun zelf een gebruikersnaam kiezen. Gebruikersnamen kunnen uit minimaal 3 en maximaal 32 tekens bestaan. Verder worden er automatisch twee willekeurige nummers toegevoegd. Hierdoor wordt je gebruikersnaam nog meer privé en kun je ongewenste berichten beter voorkomen.

Tip: als je het automatisch gegenereerde nummer niet zo mooi vindt, vul dan je gewenste gebruikersnaam gewoon opnieuw in en je krijgt twee nieuwe willekeurige getallen.

Gebruikersnaam instellen in Signal

Als je eenmaal een gebruikersnaam hebt, dan is het natuurlijk handig als je die met mensen kunt delen. Dit kan via een QR-code of link en doe je via je Profiel:

Optie gebruikersnaam delen in Signal

Het scherm dat je bij het delen van je gebruikersnaam te zien krijgt, ziet er daarna als volgt uit:

Scherm gebruikersnaam delen in Signal

Zoals je in bovenstaand screenshot kunt zien, kun je kiezen om je gebruikersnaam via een link of via een QR-code te delen. Zoals we in mei van dit jaar al in de broncode ontdekten, kun je de kleur van de QR-code zelf aanpassen voordat je deze deelt.

Begin 2024?

Na een uitgebreide testperiode, zullen gebruikersnamen eerst naar de reguliere bètaversies worden gebracht. De verwachting is dat Signal-gebruikersnamen begin 2024 voor iedereen beschikbaar worden, al is dit afhankelijk van hoe het testen verloopt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom gebruikersnamen in Signal en ander Signal nieuws? Volg ons dan op X en Mastodon.

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.