door Redactie Signalapp.nl | donderdag 7 december 2023 11:23

Signal update Android: nieuw design bij oproepen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 7 december 2023 11:23
Home > Nieuws 

Signal update Android: nieuw design bij oproepen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 7 december 2023 11:23

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 6.42. Wat is er nieuw in deze update?

In de nieuwste testversie van Signal zijn diverse bugs gefixt en verbeteringen doorgevoerd.

Eigen paneel voor knoppen bij oproepen en oproep-info

De grootste wijziging zien we bij oproepen, waar het design is aangepast. De knoppen die je ziet als je een oproep start of in een oproep zit, hebben nu een eigen paneel gekregen, zoals te zien op onderstaande screenshots:

Knoppen op paneel tijdens Signal-oproepen

Dit paneel kun je omhoog schuiven, waarna je de oproep-info te zien krijgt. Hier kun je snel en gemakkelijk zien wie er in een oproep zit en wie zijn of haar camera in- of uitgeschakeld heeft:

Nieuwe volgorde bij bijlagekiezer

Ook nieuw is de volgorde van bijlagetypes bij het kiezen van een bijlage. De optie Betalingen is helemaal naar rechts geschoven, zodat de meest gebruikte opties Galerij, Bestand, Contact en Locatie voortaan als eerst te zien zijn:

Nieuwe volgorde bijlagetypes in Signal voor Android

iDEAL en SEPA-overboekingen voor donaties

In deze testversie zijn ook betaalmethoden iDEAL en SEPA-overboekingen voor donaties aan Signal weer toegevoegd. Nederlanders kunnen eenmalige en maandelijkse donaties aan Signal via iDEAL doen. Andere Europese landen kunnen doneren via SEPA-overboekingen.

Het ontwikkelen van Signal kost tientallen miljoen euro’s per jaar. Denk hierbij aan kosten voor onderzoek, opslag en servers, bandbreedte en personeel. Ook zijn er kosten die voor iedere nieuwe gebruiker worden gemaakt, zoals het verificatiesms’je dat je krijgt als je een nieuw account bij Signal aanmaakt.

Kun je dus iets missen, en wil je de missie van Signal steunen om iedereen wereldwijd toegang te geven tot beveiligde privécommunicatie, doneer dan vanuit de app via Signal-instellingen > Aan Signal doneren of via de website van Signal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates over Signal, volg ons dan op X en Mastodon!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.