door Redactie Signalapp.nl | woensdag 15 november 2023 14:39

Doneren aan Signal via iDEAL en SEPA-overboeking komt eraan (screenshots)

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 15 november 2023 14:39
Home > Nieuws 

Doneren aan Signal via iDEAL en SEPA-overboeking komt eraan (screenshots)

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 15 november 2023 14:39

Het komt niet iedere dag voor dat een app die wereldwijd door tientallen miljoenen mensen wordt gebruikt, speciaal iets voor Nederland ontwikkelt, maar Signal doet het. Binnenkort kunnen Nederlanders aan Signal doneren via iDEAL! Andere EU-inwoners krijgen de optie om te doneren via een SEPA-bankoverschrijving.

Signal is ontwikkeld door de Signal Foundation. Dit is een non-profitorganisatie met als missie het beschermen van vrije meningsuiting en mogelijk mogelijk van veilige wereldwijde communicatie via opensource privacytechnologie.

In tegenstelling tot andere populaire berichtenapps, is Signal écht gemaakt voor jou en jouw privacy en niet om uiteindelijk geld aan je te verdienen. Maar gratis bestaat niet en Signal maakt natuurlijk wél kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de ontwikkeling van de app, servers, bandbreedte, personeelskosten en kosten voor services van derden, zoals de sms-verificatie toen je je Signal-account registreerde. Lees ook: De prijs van privacy: de miljoenen achter Signal’s non-profit missie.

Signal heeft geen verdienmodel zoals advertenties of abonnementen. Er zitten ook geen trackers in de app waarmee Signal of commerciële partijen je kunnen volgen. De belangrijkste inkomstenbron van Signal is vrijwillige donaties van gebruikers.

Tot nu toe kon je alleen doneren met een creditkaart, betaalkaart, PayPal, Apple Pay en Google Pay. Maar dit zijn in Nederland niet de meest gebruikte betaalmethoden.

Daarom maakt Signal voor Nederlanders doneren via iDEAL mogelijk! Als je ergens anders in de EU woont kun je doneren via SEPA-bankoverschrijvingen. Doneren via iDEALen SEPA-overboekingen ontdekten we eerder al in de broncode, maar nu kunnen we ook enkele screenshots delen.

Doneren via iDEAL en bankoverschrijving, zo werkt het!

Op dit moment zijn iDEAL en bankoverschrijving nog niet beschikbaar voor bètatesters, maar de verwachting is dat dit in de volgende bètaversie beschikbaar wordt. We konden de nieuwe opties via een speciale testversie wel alvast uitproberen. Update 18-11-2023: Doneren via iDEAL is vanaf nu beschikbaar (Android bèta 6.41.1). iDEAL/SEPA zijn (nog) niet beschikbaar voor de optie Doneer voor een vriend(in).

Om via iDEAL of bankoverschrijving te doneren ga je in Signal-instellingen naar de optie Aan Signal doneren. Vervolgens kom je in het bekende donatiescherm en klik je op de blauwe knop met ‘Aan Signal doneren’.

Aan Signal doneren in de app

Hier kun je kiezen uit een eenmalige donatie of een maandelijkse donatie en vervolgens het bedrag waarmee je de missie van Signal wilt steunen.

Donatiebedrag kiezen in Signal

Daarna kun je de betalingsmethode kiezen en zie je dat nieuwe betaalmethoden iDEAL en Bankoverschrijving zijn toegevoegd.

Doneren via iDEAL en Bankoverschrijving in Signal

Kies je voor iDEAL, dan kun je hier de bank van je betaalrekening selecteren. Je kunt gebruikmaken van ABN Amro, ASN, Bunq, ING, KNAB, N26, Rabobank, Regiobank, Revolut, SNS, Triodos Bank, Van Lanschot Kempen en Yoursafe. Kies je als inwoner van een ander EU-land voor Bankoverschrijving dan moet handmatig je IBAN-nummer invullen.

Vervolgens hoef je alleen nog de naam van de rekeninghouder in te vullen en je e-mailadres. Signal heeft Stripe als betalingsverwerker en Stripe gebruikt je e-mailadres om je op de hoogte te houden over je donatie. Signal verzamelt of bewaart geen persoonlijke gegevens wanneer je een donatie doet en heeft hier ook geen toegang toe. Ook wordt je donatie ook niet gekoppeld aan je Signal-account.

Daarna kun je de donatie afronden via iDEAL of zal de betaling via je bank verwerkt worden.

Donatiebadges

Als je via iDEAL of bankoverschrijving doneert, krijg je ook de leuke donatiebadge die je, als je dat wilt, aan je profielfoto kunt toevoegen, zodat iedereen kan zien dat jij Signal steunt. Wel duurt dit bij een bankoverschrijving iets langer omdat de overboeking eerst verwerkt moet worden.

Donatiebadges in Signal

Wil je liever via de website van Signal doneren? Dan kan dat ook nog steeds op Signal’s donatiepagina.

Blijf op de hoogte van het laatste Signal nieuws & tips via onze X en Mastodon.

Update 18-11-2023: Bètatesters kunnen beginnen met het testen van iDEAL

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.