door Redactie Signalapp.nl | donderdag 8 Februari 2024 08:48

Signal update Desktop: getypte emoticons nu standaard naar emoji omgezet

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 8 Februari 2024 08:48
Home > Nieuws 

Signal update Desktop: getypte emoticons nu standaard naar emoji omgezet

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 8 Februari 2024 08:48

Signal Desktop heeft een nieuwe bètaversie gekregen: 6.48. Wat is er nieuw in deze update?

In de nieuwste versie van Signal Desktop zitten zoals gewoonlijk weer vele bug fixes en verbeteringen.

Signal-gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy

Veel van de wijzigingen hebben te maken met de naderende komst van Signal-gebruikersnamen. Het lijkt erop dat deze functie nu in de afrondende fase begint te komen. Zo zijn onder andere wat uitlegteksten aangepast en is ook gewerkt aan details voor de gebruikersinterface, zoals bijvoorbeeld de marges en uitlijning van bepaalde elementen en teksten.

Ook aan de gebruikersnamen gerelateerde nieuwe optie telefoonnummerprivacy is verder gewerkt. Met telefoonnummerprivacy kun je binnenkort instellen wie je telefoonnummer kan zien, en wie je aan de hand van je telefoonnummer kan vinden op Signal.

Wanneer gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy precies gelanceerd worden is nog niet bekend. Zodra dit het geval is, lees je het uiteraard op onze website en via onze X en Mastodon-accounts.

Converteren van getypte emoticons nu standaard

Nieuw in deze versie van Signal Desktop is verder dat het omzetten van getypte emoticons naar emoji nu standaard staat ingeschakeld. Als je bijvoorbeeld “:-)” typt, wordt dit automatisch omgezet naar 🙂 .

Wil je dat niet, dan kun je deze optie in Signal Desktop gemakkelijk uitschakelen via Bestand > Voorkeuren > Chats > Converteer getypte emoticons naar emoji:

Emoticons omzetten naar emoji in Signal Desktop

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Signal nieuws, tips en updates? Volg ons dan op X en Mastodon.

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Desktop

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via de website van Signal kun je de bètaversie installeren op Windows, macOS of Linux. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je eveneens via de website van Signal, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Desktop.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.