Hoe kan ik een veiligheidsnummer in Signal verifiëren of controleren?

Door veiligheidsnummers op Signal te verifiëren, kun je controleren of degene met wie je chat ook echt degene is met wie je denkt te chatten.

Om het veiligheidsnummer voor een bepaalde chat te zien open je eerst de chat. Vervolgens tik je op de naam van je contact in de bovenste balk of ga je naar Chatinstellingen. Daarna kies je voor Veiligheidsnummer weergeven.

In het scherm ‘Veiligheidsnummer verifiëren’, zie je vervolgens het veiligheidsnummer voor het betreffende contact. Dit nummer kun je vergelijken met het veiligheidsnummer dat je contact op zijn of haar apparaat ziet. Dit kan handmatig, door het nummer voor te lezen of door te sturen, of door het scannen van elkaars QR-code.

Sinds juli 2023 heeft Signal twee verschillende veiligheidsnummers: een witte en een blauwe. Om elkaars veiligheidsnummer te verifiëren, controleer je het nummer van dezelfde kleur. Je hoeft maar één van de twee paar veiligheidsnummers te controleren en beiden zijn even veilig.

Komen de beveiligingscodes overeen? Dan kun je de chat als geverifieerd markeren. Je ziet daarna “Geverifieerd” onder de naam van die persoon in de chat staan en krijgt een melding zodra het veiligheidsnummer verandert.

Meer over veiligheidsnummers in Signal:

Deel met je vrienden:

Volg ons voor Signal Nieuws & Tips

X Twitter Logo Mastodon Logo RSS

Laatste nieuws.