door Redactie Signalapp.nl | donderdag 20 Juli 2023 09:55

Signal update Android: twee veiligheidsnummers en chats laden sneller

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 20 Juli 2023 09:55
Signal App Beta Android Twee Veiligheidsnummers
Home > Nieuws 

Signal update Android: twee veiligheidsnummers en chats laden sneller

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 20 Juli 2023 09:55
Signal App Beta Android Twee Veiligheidsnummers

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android: 6.27. Wat is er nieuw in deze update?

Zoals gewoonlijk heeft Signal weer een groot aantal bugs gefixt en andere technische verbeteringen doorgevoerd.

Sneller laden van chats

De grootste technische verbetering is het sneller laden van chats. Signal heeft de volledige code van het gespreksscherm en alle gerelateerde opties herschreven. Voor de meer technische lezer: dit betreft de implementatie van het CFv2 (Conversation Fragment Version 2) waar we vorige week over schreven. Het effect is niet op alle apparaten even groot, maar de app zou sneller moeten aanvoelen.

Twee veiligheidsnummers

Een andere vernieuwing is dat Signal nu twee veiligheidsnummers heeft. Vorige week ontdekten we de nieuwe veiligheidsnummers al in iOS.

Veiligheidsnummers in Signal waren altijd gebaseerd op het telefoonnummer, maar in de toekomst zal dit op basis van gebruikers-ID zijn. Dit heeft te maken met de komst van gebruikersnamen waardoor je elkaars telefoonnummer niet hoeft te weten. Hierdoor zijn er nu twee verschillende veiligheidsnummers.

Twee veiligheidsnummers in Signal bèta 6.27 voor Android

Om elkaars veiligheidsnummer te verifiëren, controleer je de code van dezelfde kleur. Er hoeft maar één van de twee paar veiligheidsnummers overeen te komen en beiden zijn even veilig.

Als je de veiligheidsnummers al eerder met een contact hebt gecontroleerd en hebt gemarkeerd als geverifieerd, hoef je dit niet opnieuw te doen.

Dit is de zoveelste voorbereiding op gebruikersnamen in Signal. Eerder was bijvoorbeeld al het genereren van een link en QR-code waarmee je je gebruikersnaam kunt delen ontwikkeld. De lancering van gebruikersnamen komt dus dichterbij, maar wanneer dit precies gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

Uiteraard volgen we dit op de voet en zodra er nieuws is lees je dat op deze website en op onze Twitter!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

1 Reactie

  1. ML

    Hopelijk komen gebruikersnamen snel!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.