Hoe kan ik tekenen of tekst markeren op foto’s en afbeeldingen in Signal?

In dit artikel leggen we uit hoe je kunt tekenen of tekst markeren op foto’s en afbeeldingen in Signal. Aan bod komen de soort stift, de kleur, penseelgrootte en het ongedaan maken van acties.

Tekenen en markeren op foto’s en afbeeldingen in Signal

De eerste stap is om een foto te selecteren of maken om te verzenden via Signal. Dit doe je via het plus-icoontje of de camera in een chat, of door een foto te delen vanuit de galerij op je telefoon.

Vervolgens zie je een scherm met je foto en diverse icoontjes. Om iets te tekenen of markeren op een foto in Signal tik je op het penseel-icoontje onderin:

Signal App Afbeeldingen en Foto's Bewerken en Opmaken
Afbeeldingen en foto’s bewerken en opmaken in Signal

Vervolgens kun je kiezen uit een gewoon penseel en een markeerstift. Standaard staat dit op het penseel ingesteld. Door op het penseel-icoontje te tikken kun je dit wijzigen in de markeerstift.

Met het gewone penseel kun je vrij tekenen en de markeerstift is vooral handig wanneer je tekst wilt markeren in een screenshot, zoals te zien in onderstaande screenshots.

Signal App Tekenen met Penseel op Afbeeldingen en Foto's
Tekenen met penseel in Signal
Markeren met markeerstift in Signal

De kleur kun je aanpassen door met je vinger over het kleurenpalet te vegen of te tikken.

De grootte van het penseel of de stift pas je aan met het gereedschap links naast de foto:

Penseelgrootte aanpassen bij tekenen in Signal

Door naar boven of beneden te vegen maak je de stift groter of kleiner. In het midden onderin op je foto, krijg je als voorbeeld met een stip te zien hoe groot je penseel wordt. Zo kun je zelf bepalen of je met dunne of dikke strepen wilt tekenen:

Penseelgrootte aanpassen bij tekenen in Signal, klein en groot

Niet helemaal tevreden over je kunstwerk? Je laatste actie kun je ongedaan maken met het gebogen pijltje linksboven in het scherm. Wil je al je aanpassingen verwerpen, klik dan op Alles wissen of het kruisje linksonder.

Tekenen ongedaan maken in Signal

Ben je klaar met tekenen of markeren dan klik je op het icoon met vinkje rechtsonder en kun je de bewerkte afbeelding verzenden.

Meer opties om foto’s en afbeeldingen te bewerken in Signal:

Deel met je vrienden:

Volg ons voor Signal Nieuws & Tips

X Twitter Logo Mastodon Logo RSS

Laatste nieuws.