door Redactie Signalapp.nl | donderdag 27 Juli 2023 08:17

Signal wint EFF Award voor Communicatieprivacy

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 27 Juli 2023 08:17
Signal App EFF Awards
Home > Nieuws 

Signal wint EFF Award voor Communicatieprivacy

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 27 Juli 2023 08:17
Signal App EFF Awards

De Signal Foundation heeft de EFF Award 2023 voor Communicatieprivacy gewonnen. Dat heeft de Electronic Frontier Foundation (EFF) bekendgemaakt.

De EFF Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen en organisaties die ervoor zorgen dat vrijheid en innovatie via technologie voor iedereen beschikbaar is.

EFF prijst de manier waarop Signal met Signal Messenger en het Signal Protocol de lat hoger heeft gelegd voor digitale privécommunicatie.

In tegenstelling tot veel andere berichtenapps, biedt Signal echte privacy en zijn ze fel tegen het surveillance-bedrijfsmodel waarop de techindustrie is gebouwd. Verder is de broncode van Signal openbaar waardoor iedereen deze kan controleren en andere apps deze privacytechnologie kunnen gebruiken. Omdat Signal een non-profitorganisatie is, hoeven ze privacy nooit af te zwakken onder druk van investeerders om financiële doelen en groei te behalen. Hierdoor kan Signal ook standvastig blijven tegen de groeiende internationale wetgevende druk om online privacy te verzwakken, zoals in het Verenigd Koninkrijk en de EU.

Naast de Signal Foundation zijn er nog twee andere winnaars van de EFF Awards. Alexandra Asanovna Elbakyan wint de EFF Award voor Toegang tot wetenschappelijke kennis en het Library Freedom Project wint de EFF Award voor Informatiedemocratie. De EFF Awards worden op 14 september 2023 uitgereikt.

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.