door Redactie Signalapp.nl | donderdag 9 Mei 2024 11:06

Signal update Android: designaanpassingen en verbeterde vertalingen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 9 Mei 2024 11:06
Home > Nieuws 

Signal update Android: designaanpassingen en verbeterde vertalingen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 9 Mei 2024 11:06

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 7.7. Wat is er nieuw in deze update?

De nieuwste testversie van Signal voor Android bevat zoals gebruikelijk diverse bug fixes en andere verbeteringen.

Cloud back-ups

Er is veel werk gedaan rondom de toekomstige functie cloud back-ups. Momenteel kun je alleen lokale back-ups maken van je chats, maar in de toekomst kan dit ook in de cloud. Signal cloud back-ups zullen uiteraard end-to-end-versleuteld zijn zodat alleen jij er toegang toe kan hebben. Wanneer deze functie beschikbaar wordt is nog niet bekend, maar de ontwikkeling ervan is in volle gang.

Nieuwe UI voor scherm Opslag

In deze versie is ook het scherm Opslag vernieuwd. De teksten en kleuren zijn aangepast en er is nu een mooiere knop voor het weergeven van alle bestanden:

Scherm Opslag in Signal voor Android (links oud, rechts nieuw)

Nieuwe UI voor toestemming galerij

Ook vernieuwd is de gebruikersinterface als je (nog) geen toegang hebt gegeven tot je galerij. Om foto’s en video’s te kunnen verzenden heeft Signal uiteraard toegang tot je galerij nodig. Als je bij het opstellen van een bericht naar de galerij gaat zonder dat je Signal eerder toegang hebt gegeven, ziet het scherm er nu zo uit:

Signal toestemming voor galerij

Dubbeltik voor het bewerken van berichten uitgebreid

Er zijn ook verbeteringen gedaan omtrent het bewerken van berichten. Sinds de vorige update is het mogelijk om in Signal berichten snel te bewerken door te dubbeltikken op je verzonden bericht. In de huidige versie is de ruimte waarin je kunt dubbeltikken uitgebreid en werkt dit ook als je in de lege ruimte naast een berichtbubbel tikt.

Berichten in Signal kun je tot 24 uur na het verzenden ervan bewerken.

Chatkop lang indrukken voor telefooncontacten

Als je de chatkop, de bovenbalk waarin iemands naam staat, lang ingedrukt houdt, opent dit nu direct het contact in je telefooncontacten. Deze functie zat eerder al eens in de app, maar was een tijd niet meer beschikbaar. Deze functie is dus nu terug van weggeweest.

Nederlandse vertalingen verbeterd

Tot slot zijn er voor Nederlandse gebruikers enkele vertalingen verbeterd naar meer gebruikelijke termen zoals we die kennen uit andere apps. Zo heet het bovenaan houden van chats in je chatlijst voortaan “Chats vastzetten” en “Vastgezet” in plaats van “Chats vastprikken” en “Vastgeprikt”. Ook is de vertaling van Ringtone nu “Beltoon”, zoals het Android-besturingssysteem dit zelf noemt, in plaats van “Oproepgeluid”.

Afgelopen jaar was er voor Nederlandse gebruikers ook al een grote vertaalupdate voor Signal, waardoor de app een stuk gebruiksvriendelijker en toegankelijker werd voor nieuwe gebruikers. Signal groeit flink in Nederland en is recent de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers in Nederland voorbijgegaan.

Blijf op de hoogte van het laatste Signal-nieuws en updates en volg ons op X of Mastodon!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.