door Redactie Signalapp.nl | donderdag 28 Maart 2024 09:41

Signal update Android: nicknames en persoonlijke notities (screenshots)

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 28 Maart 2024 09:41
Home > Nieuws 

Signal update Android: nicknames en persoonlijke notities (screenshots)

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 28 Maart 2024 09:41

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 7.2. Wat is er nieuw in deze update?

De ontwikkelaars van Android hebben niet stil gezeten afgelopen weken. Er zijn weer veel bugfixes en andere verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er verbeteringen gedaan aan de in-app camera, waaronder het draaien van de camera.

Het grootste nieuws is dat het aanpassen van namen van contacten in Signal waarover we eerder al schreven in deze versie beschikbaar is.

Normaalgesproken toont Signal de naam van je contacten zoals je die in de contactenlijst van je telefoon hebt opgeslagen. Voor contacten die niet in je systeemcontactenlijst staan, toont Signal de profielnaam zoals die persoon dit zelf heeft ingesteld. Met name door de komst van Signal-gebruikersnamen hebben die profielnamen een belangrijkere rol gekregen.

Omdat mensen hun eigen profielnaam kunnen instellen, kan het voorkomen dat je meerdere contacten in je contactenlijst hebt met dezelfde (voor)naam, of dat sommige vrienden alleen een paar tekens of slechts één of twee letters als hun profielnaam hebben. Dit maakt het lastig om te weten wie wie is, en kan ertoe leiden dat je per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon stuurt.

This image has an empty alt attribute; its file name is signal-app-contactenlijst-jan.png
Signal-contactenlijst: Welke Jan is Jan?

Signal heeft daar nu de oplossing voor en laat je de namen zelf aanpassen! En als extra functie kun je nu ook persoonlijke notities toevoegen.

Aanpassen van namen en persoonlijke notities, zo werkt het

Het zelf aanpassen van namen van contacten en toevoegen van notities, zit onder de nieuwe functie Nickname (bijnaam, schermnaam). Deze optie vind je onder chatinstellingen:

Nieuwe optie Nickname in chatinstellingen

Vervolgens kun je iemands voor- en achternaam invullen en een notitie toevoegen. Notities kunnen van alles zijn, bijvoorbeeld waar je die persoon van kent, bepaalde afspraken, verjaardagen, namen van hun kinderen die je soms vergeet enzovoorts.

Nickname en notitie aanpassen in Signal

Nicknames (bijnamen, schermnamen) kunnen maximaal 26 tekens lang zijn. De persoonlijke notities kunnen op dit moment maximaal 240 tekens zijn.

Voorbeeld Nickname en notitie invoeren in Signal

Zodra je de nieuwe naam voor iemand hebt opgeslagen zie je deze overal in Signal veranderen. Alleen jij kan de wijziging zien.

Nicknames en notities worden end-to-end versleuteld opgeslagen door Signal zodat alleen jij er toegang toe hebt.

In het ‘Over’-scherm met meer contactinformatie zie je de naam zoals je contact dit zelf heeft ingesteld tussen haakjes:

Aangepaste naam en notities in Signal-profiel

Als je in het ‘Over’-scherm op de notitie tikt (onderin het scherm), krijg je de gehele notitie te zien:

Notitie bij een contact in Signal

Met het zelf aanpassen van namen en toevoegen van persoonlijke notities, heeft Signal de app voor Android weer een stuk beter gemaakt. Uiteindelijk zal deze functie ook naar iOS en Desktop komen, maar wanneer is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates over Signal, volg ons dan op X en Mastodon!

Update 04-04-2024: Signal update Desktop: bijnamen contacten en notities

Update 12-04-2024: Signal update iOS: bijnamen en notities

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.