door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 22 Maart 2024 09:27

Zelf aanpassen van namen contacten in Signal in ontwikkeling

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 22 Maart 2024 09:27
Home > Nieuws 

Zelf aanpassen van namen contacten in Signal in ontwikkeling

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 22 Maart 2024 09:27

Heb je twee Jannen in je contactenlijst, iemand met een profielnaam bestaande uit slechts een paar puntjes of één letter, of een vriend(in) met een vreemde bijnaam? Dan hebben we goed nieuws voor je: Signal werkt aan een optie waarmee je zelf de namen van contacten kunt aanpassen in je Signal-contactenlijst!

Dit bevestigt een ontwikkelaar van Signal in een gesprek met Signalapp.nl.

Het is momenteel al mogelijk om op Signal namen te veranderen van contacten die ook in je systeemcontactenlijst staan. Voor die contacten gebruikt Signal immers de namen zoals die zijn opgeslagen op je telefoon. Pas je de naam aan in je telefooncontacten, dan wordt de nieuwe naam na het verversen ook zo weergegeven op Signal.

Echter, in andere gevallen zie je de profielnaam zoals diegene het heeft ingesteld op Signal. Met name door de komst van Signal-gebruikersnamen hebben profielnamen een belangrijkere rol gekregen, en is dit dus een groter probleem geworden. Denk bijvoorbeeld aan twee mensen die allebei de naam Jan hebben, of iemand die “…” of alleen een letter “M” als profielnaam heeft. Het is dan lastig om te weten wie wie is, en kan ertoe leiden dat je per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon stuurt:

Signal-contactenlijst: Welke Jan is Jan?

Zelf aanpassen van namen in Signal in ontwikkeling

Signal erkent dit probleem en bevestigt dat ze werken aan een oplossing hiervoor. In de toekomst kun je dus zelf namen van contacten aanpassen in Signal, ook als ze niet in je systeemcontactenlijst staan. Uiteraard zijn de naamswijzigingen die je maakt alleen voor jezelf zichtbaar.

Het is ook niet bekend wanneer we dit in de app kunnen verwachten, maar dat er aan gewerkt wordt zal voor velen welkom nieuws zijn.

Zodra er meer nieuws is over het aanpassen van namen in Signal lees je dat uiteraard hier en op onze X en Mastodon-accounts.

Update 28-03-2024: Signal update Android: nicknames en persoonlijke notities (screenshots)

Deel met je vrienden:

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.