door Redactie Signalapp.nl | donderdag 7 september 2023 10:37

Signal update Android: technische verbeteringen en eenvoudigere Nederlandse vertalingen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 7 september 2023 10:37
Signal App Beta Android
Home > Nieuws 

Signal update Android: technische verbeteringen en eenvoudigere Nederlandse vertalingen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 7 september 2023 10:37
Signal App Beta Android

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android: 6.32. Wat is er nieuw in deze update?

In deze testversie van Signal voor Android zitten vooral veel technische verbeteringen. Voor de technische lezers: het betreft onder andere een update om Android 13 (API-niveau 33) te targeten.

Verder heeft Signal wederom verder gewerkt aan gebruikersnamen. We zien al maanden voortgang met gebruikersnamen op alle platformen (Android, iOS, Desktop), maar de functie is tot nu toe nog niet vrijgegeven voor bètatesters. In Signal komen onder ander QR-codes waarmee je je gebruikersnaam kunt delen. Het is nog niet bekend wanneer gebruikersnamen in Signal beschikbaar worden.

Eenvoudigere vertalingen voor Nederlands

In de nieuwste bètaversie voor Android van deze week is ook aandacht besteed aan Nederlandse vertalingen, waardoor de app eenvoudiger en gemakkelijker te begrijpen is.

Voorheen werd “Account” bijvoorbeeld aangeduid als “Jouw registratie”, maar dit is nu veranderd naar “Account”, zoals we dat in andere Nederlandstalige apps gewend zijn. Ook heet de functie “Payments” nu niet meer “Overschrijvingen” maar gewoon “Betalingen”. Je hoeft dus niet langer te raden wat er met overschrijvingen wordt bedoeld.

Overigens kun je betalingen in Signal alleen doen met de privacygerichte cryptomunt MobileCoin, maar dit is niet heel populair. De functie Betalingen in Signal was lange tijd in bèta, maar vorige week is het bètalabel er in iOS vanaf gehaald. Waarschijnlijk zal dit in Android binnenkort ook gebeuren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van Signal, volg ons dan op X (Twitter)!

Update 09-11-2023: Signal begonnen met publieke test gebruikersnamen (eerste screenshots)

Update 17-02-2024: Grootste update van Signal ooit op komst: gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy

Update 20-02-2024: Signal lanceert Signal 7.0, met gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.