door Redactie Signalapp.nl | donderdag 13 april 2023 14:05

Signal update Android: accountgegevens exporteren

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 13 april 2023 14:05
Signal App Android Accountgegevens Exporteren
Home > Nieuws 

Signal update Android: accountgegevens exporteren

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 13 april 2023 14:05
Signal App Android Accountgegevens Exporteren

Signal voor Android heeft een nieuwe bètaversie: 6.18. Wat is er nieuw in deze update?

De nieuwste bèta van Signal voor Android bevat vooral kleine verbeteringen en aanpassingen.

Zo is bijvoorbeeld Picture-in-Picture (PiP) verbeterd voor video-oproepen. Hierbij is de overgang naar PiP-modus vloeiender gemaakt waardoor het er nu mooier uitziet.

Accountgegevens exporteren in Signal

Ook nieuw is dat je je Signal-accountgegevens kunt exporteren. Eerder zat dit al in de Signal bètaversie voor iOS verstopt.

Je kunt een rapport van je Signal-accountgegevens exporteren als TXT- of JSON-bestand. Deze export bevat alleen gegevens over je registratie en bevat geen berichten of media. Aangezien Signal ontworpen is om zo min mogelijk over gebruikers te weten, zijn deze rapporten vrij leeg.

De rapporten bevatten bijvoorbeeld je telefoonnummer, je eventuele donateurbadge(s) en het aantal gekoppelde apparaten.

Om je accountgegevens te exporteren ga je in Signal naar Instellingen en dan naar “Account”. Vervolgens scroll je naar beneden naar “Jouw accountgegevens” en kun je je rapport exporteren als tekstbestand of machineleesbaar bestand.

Signal App Accountgegevens Exporteren
Screenshot accountgegevens exporteren in Signal voor Android 6.18

Spoiler in Signal krijgt animatie

Achter de schermen heeft Signal ook verder gewerkt aan spoilers, waar we eerder al uitgebreid over hebben schreven. Met de spoilerfunctie kun je een deel van je tekstbericht onleesbaar maken totdat de ontvanger er op klikt.

Uit de nieuwste update van Signal blijkt dat spoilers in chats een animatie krijgen met een soort sprankelend effect. Hierdoor vallen deze berichten goed op en weet de ontvanger dat hij of zij er op moet klikken om de verborgen tekst te lezen.

De spoilerfunctie zal tegelijk met de andere soorten tekstopmaak worden uitgebracht. Wanneer precies, is nog onbekend. Zodra er nieuws is, lees je dat uiteraard op onze website en Twitter!

Update 08-06-2023: Tekstopmaak en spoilers zijn nu beschikbaar in Signal bèta 6.23 voor Android

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.