door Redactie Signalapp.nl | donderdag 1 Februari 2024 09:10

Signal update Android: bijlagelimiet video’s verdubbeld naar 100MB

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 1 Februari 2024 09:10
Home > Nieuws 

Signal update Android: bijlagelimiet video’s verdubbeld naar 100MB

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 1 Februari 2024 09:10

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 6.46. Wat is er nieuw in deze update?

Deze nieuwste testversie bevat diverse bug fixes en andere verbeteringen. Zo is onder andere een bug die ervoor zorgde dat het geluid van sommige video’s langzaam werd afgespeeld nu opgelost. Deze bug trad vooral op bij het versturen van video’s die oorspronkelijk van Instagram waren gedownload.

Grotere video’s verzenden

De grootste verbetering is dat je nu videobestanden tot wel 100MB kunt versturen. Dit was eerder nog 50MB. Om de hogere limiet mogelijk te maken heeft Signal afgelopen tijd een nieuwe transcoder ontwikkeld.

Vorige week schreven we al dat de nieuwe transcoder ervoor zou moeten zorgen dat je grotere videobestanden via Signal kunt verzenden. Voorheen moest Signal bij het comprimeren van video’s de video in het geheugen bewaren, waardoor de grootte van video’s beperkt was. Dankzij de nieuwe transcoder kun je nu veel grotere videobestanden sturen. Let op: 100MB is de grootte van het gecomprimeerde bestand dat je uiteindelijk verzendt, dus niet de grootte van je originele video zoals je die in de galerij op je telefoon ziet staan.

De nieuwe transcoder ondersteunt overigens ook Dolby Vision HDR.

Oproeplinks

Signal heeft in deze versie ook verder gewerkt aan oproeplinks. Dit zijn links die je kunt delen zodat anderen kunnen deelnemen aan je oproep. Oproeplinks kun je zelf een naam geven en delen via Signal, via andere apps of handmatig kopiëren. Ook kun je instellen of je deelnemers wel of niet vooraf wilt goedkeuren.

Momenteel zijn oproeplinks nog niet beschikbaar, maar deze functie wordt op korte termijn verwacht. Wel kunnen we alvast een Nederlandstalig screenshot delen. Dit kan nog iets veranderen, maar komt overeen met het screenshot van oproeplinks dat we vorig jaar mei al deelden.

Nederlandstalige screenshot Oproeplinks

Gebruikersnamen, QR-code

Tot slot is er ook in deze versie weer verder gewerkt aan Signal gebruikersnamen en gerelateerde QR-codes.

Het was al bekend dat je de kleuren van QR-codes zou kunnen aanpassen, maar we hebben hiervan nu ook enkele screenshots:

Voorbeeld kleur QR-code voor gebruikersnamen aanpassen in Signal

Gebruikersnamen zijn nog in ontwikkeling maar de lancering ervan komt steeds dichterbij.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates over Signal, volg ons dan op X en Mastodon!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.