door Redactie Signalapp.nl | woensdag 24 Januari 2024 09:36

Signal update Android: binnenkort grotere video’s verzenden

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 24 Januari 2024 09:36
Home > Nieuws 

Signal update Android: binnenkort grotere video’s verzenden

door Redactie Signalapp.nl | woensdag 24 Januari 2024 09:36

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 6.45. Wat is er nieuw in deze update?

De nieuwste testversie bevat diverse bug fixes en andere verbeteringen.

Grotere video’s verzenden en Dolby Vision

Zo is Signal begonnen met het testen van een nieuwe video transcoder. Dat schrijft een ontwikkelaar op het Signal Community forum.

De nieuwe video transcoder moet ervoor zorgen dat je in de toekomst grotere video’s via Signal kunt verzenden. Video’s die je verzendt, worden in Signal automatisch verkleind. Op dit moment kun je ‘verkleinde’ video’s tot 50MB verzenden.

Ook kan versie 6.45 nu Dolby Vision HDR transcoderen. De ondersteuning van Dolby Vision HDR zien we terug in deze commit op GitHub.

Signal-gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy

Verder heeft Signal de app voorbereid op de komst van Signal-gebruikersnamen en Telefoonnummerprivacy. Met telefoonnummerprivacy kun je instellen wie jou in Signal kan vinden aan de hand van jouw telefoonnummer (niemand of iedereen) en wie jouw telefoonnummer kan zien (niemand of iedereen). Zie ook: Signal krijgt binnenkort nog meer privacy: anoniem chatten zonder telefoonnummer te delen

Preview van nieuwe privacy-instellingen voor telefoonnummer in Signal

Gebruikersnamen en telefoonnummerprivacy zijn momenteel nog niet beschikbaar, maar de verwachting is dat beide binnen enkele weken beschikbaar worden.

Oproeplinks

Signal heeft in deze versie ook weer gewerkt aan oproeplinks. De links voor oproepen kun je een eigen naam geven en vervolgens delen met vrienden, familie, collega’s of onbekenden, zodat ze kunnen deelnemen aan de oproep. Oproeplinks kun je delen via Signal, via andere apps of handmatig kopiëren. De links voor oproepen zijn momenteel nog niet beschikbaar, maar worden op korte termijn verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates over Signal, volg ons dan op X en Mastodon!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.