door Redactie Signalapp.nl | donderdag 6 Juni 2024 11:05

Signal update Android: hand opsteken tijdens videobellen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 6 Juni 2024 11:05
Home > Nieuws 

Signal update Android: hand opsteken tijdens videobellen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 6 Juni 2024 11:05

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 7.9. Wat is er nieuw in deze update?

De nieuwste testversie van Signal voor Android bevat een groot aantal wijzigingen, met diverse bug fixes en andere technische verbeteringen. Zo is een groot deel van de broncode rondom donaties, registraties en groepen geherstructureerd en vereenvoudigd.

Verder is in deze versie van Signal voor Android de gebruikersinterface voor het geven van toegang tot de camera, galerij en contacten op diverse plaatsen in de app aangepast.

Ook is verder gewerkt aan toekomstige functies, zoals oproeplinks en cloud back-ups, en is het afspelen van video’s verbeterd.

Hand opsteken tijdens groepsvideo-oproepen

Het grootste nieuws vinden we echter terug bij groepsvideo-oproepen. Hier is het virtueel hand opsteken beschikbaar gemaakt. Vorige week introduceerde Signal het hand opsteken al in Signal Desktop.

Met het opsteken van handen tijdens groepsvideo-oproepen kan iedereen op de beurt wachten en voorkomt het dat mensen door elkaar praten. Ook kun je door middel van handen opsteken gemakkelijk en overzichtelijk met een groep stemmen over een bepaald voorstel.

Het hand opsteken in een groepsvideo-oproep doe je door eerst op de knop met de drie puntjes te tikken. Vervolgens kun je een emoji-reactie in de oproep geven of je hand opsteken:

Hand opsteken tijdens video-oproepen Signal voor Android

Als je je hand hebt opgestoken, zie je dat in een banner onderin waar je eventueel ook direct je hand weer omlaag kunt doen:

Hand opgestoken tijdens video-oproep Signal voor Android

Tijdens video-oproepen zie je rechtsonder wie en/of hoeveel mensen hun hand hebben opgestoken:

Opgestoken handen tijdens video-oproep Signal voor Android

Ook zie je opgestoken handen terug in de oproep-info:

Opgestoken handen in oproep-info Signal voor Android

Met het opsteken van handen en de recent geïntroduceerde emoji-reacties tijdens oproepen heeft Signal groepsoproepen een stuk efficiënter en leuker gemaakt. Ook voor veilige zakelijke online vergaderingen met Signal zijn dit handige en nuttige toevoegingen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Signal-nieuws en updates, volg ons dan op X of Mastodon!

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma of via Firebase App Distribution. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.