door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 12 Januari 2024 10:38

Signal update Android: uploaden van bijlagen annuleren en eigen discriminators gebruikersnamen

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 12 Januari 2024 10:38
Home > Nieuws 

Signal update Android: uploaden van bijlagen annuleren en eigen discriminators gebruikersnamen

door Redactie Signalapp.nl | vrijdag 12 Januari 2024 10:38

Signal heeft een nieuwe bètaversie voor Android uitgebracht: 6.44. Wat is er nieuw in deze update?

De nieuwste testversie bevat diverse bug fixes en andere verbeteringen. Zo is een bug opgelost met betrekking tot het bijsnijden van video’s en een crash bij het verzenden van ingekorte video’s.

Ook blijkt uit de broncode dat het hand opsteken tijdens groepsoproepen een eigen audiogeluid krijgt. De optie om virtueel je hand op te steken in oproepen is momenteel nog in ontwikkeling. Van het hand opsteken en geven van reacties tijdens oproepen hebben we eerder al enkele screenshots van Signal Desktop gedeeld.

Verzenden van bestanden annuleren

Een grote verbetering is dat je nu het uploaden van bijlagen tussentijds kunt stoppen. Bijvoorbeeld als je het verzenden te lang vindt duren of het bestand te groot vindt om met je mobiele internet te verzenden en je wilt wachten tot wifi beschikbaar is.

Als een foto, video of ander bestand aan het uploaden is, kun je op de stopknop tikken om het uploadproces te annuleren. Vervolgens kun je het op een ander moment opnieuw proberen.

Uploaden van media in Android
Uploaden van media opnieuw proberen in Android

Eerder was het al mogelijk om op deze manier het downloaden van ontvangen afbeeldingen, video’s en andere bijlagen te annuleren.

Ondersteuning voor oproepen in meldingsprofielen

Verder zit in deze update ondersteuning voor oproepen in meldingsprofielen. Je kunt nu gemakkelijk gemiste oproepen zien voor chats waarvoor je een meldingsprofiel hebt ingesteld.

Gebruikersnamen in Signal

Tot slot is ook in deze versie weer verder gewerkt aan Signal-gebruikersnamen. Net als gisteren te zien was in een update van Signal voor iOS, komt er de mogelijkheid om zelf discriminators te kiezen. Discriminators zijn getallen die aan je Signal-gebruikersnaam worden toegevoegd om je gebruikersnaam nog meer privé te maken en ongewenste berichten te voorkomen. Een gebruikersnaam in Signal krijgt hierdoor het formaat zoals gebruikersnaam.12 of gebruikersnaam.34.

Tot nu toe zouden de discriminators automatisch gegenereerde willekeurige getallen worden, maar je zult nu ook zelf je eigen nummers kunnen kiezen.

Verder is de UX voor gebruikersnamen hier en daar wat verbeterd en zijn er nog enkele technische aanpassingen rondom gebruikersnamen gedaan.

Op dit moment zijn Signal-gebruikersnamen beschikbaar voor een selecte groep testers. Het is nog niet bekend wanneer gebruikersnamen beschikbaar worden voor alle bèta-testers en uiteindelijk voor iedereen. De verwachting is echter dat gebruikersnamen begin 2024 worden gelanceerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates over Signal, volg ons dan op X en Mastodon!

Update 30-04-2024: Emoji-reacties in groepsoproepen zijn vanaf nu beschikbaar

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor Android

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via Google Play kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via Google Play, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor Android.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.