door Redactie Signalapp.nl | donderdag 11 Januari 2024 10:51

Signal update iOS: tabblad Oproepen en eigen discriminators gebruikersnamen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 11 Januari 2024 10:51
Home > Nieuws 

Signal update iOS: tabblad Oproepen en eigen discriminators gebruikersnamen

door Redactie Signalapp.nl | donderdag 11 Januari 2024 10:51

Signal voor iOS heeft een nieuwe bètaversie gekregen: 6.56. Wat is er nieuw in deze update?

Allereerst valt op dat het versienummer 6.55 is overgeslagen. Een ontwikkelaar van Signal laat op het Signal Community forum weten dat dit geen reden tot paniek is, maar dat het nummer is overgeslagen door een interne aangelegenheid en vakanties.

In de nieuwste testversie van Signal voor iPhone hebben de ontwikkelaars veel bugs opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

Signal back-up voor iOS

Diverse aanpassingen hebben te maken met Signal’s back-upfunctie die voor iOS in ontwikkeling is. In de toekomst kun je je chats versleuteld back-uppen in de cloud.

Eigen discriminators gebruikersnamen

Signal heeft ook verder gewerkt aan gebruikersnamen in Signal. Zo is gewerkt aan animaties bij de QR code en scanner.

Nieuw detail is dat het mogelijk wordt voor gebruikers om eigen discriminators in de gebruikersnaam te gebruiken. Dit blijkt uit een commit op GitHub.

Discriminators zijn een set van getallen die Signal aan je gebruikersnaam toevoegt. Gebruikersnamen op Signal krijgen hierdoor het formaat gebruikersnaam.12 of gebruikersnaam.34. Tot nu toe werden deze getallen automatisch gegenereerd, maar hierbij komt dus de mogelijkheid om handmatig je favoriete nummer in te voeren en te gebruiken.

Donaties via iDEAL

Enkele andere verbeteringen in deze nieuwe versie hebben te maken met het doen van donaties aan Signal via iDEAL. Signal heeft enkele foutmeldingen verbeterd en aanpassingen gedaan in de afhandeling van donaties.

Nieuw tabblad met oproepgeschiedenis

Tot slot blijkt uit de broncode dat Signal werkt aan een eigen tabblad voor oproepen. Op dit moment heeft Signal voor iOS alleen tabbladen voor chats en verhalen.

In het tabblad ‘Oproepen’ zul je je oproepgeschiedenis kunnen terugvinden, gemiste oproepen terugbellen en direct nieuwe oproepen starten. Signal voor Android heeft het tabblad ‘Oproepen’ april vorig jaar al gekregen en Signal Desktop kreeg het tabblad ‘Oproepen’ in de zomer. Voor iOS is dit nu dus ook in ontwikkeling. Wanneer het tabblad ‘Oproepen’ beschikbaar wordt in iOS, is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Signal-nieuws en updates? Volg ons dan op X of Mastodon.

Deel met je vrienden:

Over Signal bèta voor iOS

Signal bèta is de testversie van Signal, voor gebruikers die vroeg toegang willen hebben tot de nieuwste functies. Testversies kunnen bugs en problemen bevatten. Via App store en de TestFlight-app kun je je aanmelden voor Signals bètaprogramma. Nadat de functies succesvol zijn getest en goedgekeurd, worden deze in de stabiele versie van de app geïntroduceerd. Deze ‘normale’ versie download je via App Store, meer informatie hierover vind je onder Signal Downloaden voor iOS.

Heb je nog geen Signal? Probeer het uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten.

Laatste nieuws.